SEO Teknik Konular ve Gündem Haberleri


10.12.2018

Siteniz Google’dan Bir Günlüğüne Silinirse Ne Olur?

Google, web sitenizi bir günlüğüne deindeks’lerse ne olur? Geçtiğimiz Cuma günü, dünya genelinde popülerliği olan bir SEO web sayfasının, Google tarafından yanlışlıkla indeksten çıkarıldığına şahit olduk.

06.12.2018

Yeniden Göz Atmanız Gereken SEO Teknikleri

Yeni yıla yaklaştığımız bu günlerde; kırık linkler, eklentiler, sayfa hızı gibi konularda web sitenizin ne durumda olduğunu kontrol etmenizde fayda var. Sitenizi oldukça kaliteli bir şekilde optimize etmiş olduğunuzu düşünebilirsiniz. Öyle bile olsa, ara sıra yeniden kontrol etmeniz gereken bazı SEO başlıkları var!

06.12.2018

Kullanıcı Niyetini Çözümleme Teknikleri

Arama motorları sürekli olarak kullanıcıların niyetini daha iyi anlamak için çalışıyorlar. Bu konuyla ilgili, siz de web siteniz için bazı stratejileri hayata geçirebilirsiniz. Kullanıcı niyeti tiplerini ve tekniklerini yazımızda bulabilirsiniz.

03.12.2018

Dinamik İçerikler İle SEO Başarınızı Artırın

Dinamik içerik, kullanıcının geçmişine ya da kullanıcıyla ilgili bir veriye dayanarak değişkenlik gösteren içerik tipidir diyebiliriz. Bahsettiğimiz bu içerikler için değişken web site içeriklerini ya da e-mail içeriklerini örnek gösterebiliriz.

28.11.2018

Yaşanmış Teknik SEO Hataları Ve Çözümleri

SEO uzmanlarının yaşadığı iki teknik hatayı inceledik. Rich Snippets sorunu ve hraflang meta etiketi ile yaşanmış ve çözümlenmiş iki örneği inceliyoruz.

28.11.2018

Google Spor Müsabakalarına Yorum Özelliği Getirdi!

Spor müsabakaları için Google arama sonuçları üzerinden artık yorum bırakılabilecek. Bu özellik sadece örneğin maçın canlı yayınlandığı zamanlar için geçerli.

23.11.2018

En Güncel Pratik SEO İpuçları

Google’daki başarınızı artırmak istiyorsanız, daha önce hiçbir yerde görmediğiniz SEO ipuçları ve pratik teknikler bu yazımızda! Uzmanlık, otoriterlik ve güvenilirlik konuları ön plana çıkıyor.

21.11.2018

Mobile First Indeks Optimizasyon Teknikleri

Mobile-first indeks şu demek: Google, bundan böyle web sitenizin mobil versiyonuna öncelik verecek. Hatta, bu öncelikli durum, masa üstü bilgisayarından arama yapan kullanıcılar için de geçerli. Web içerikleriniz hem mobil hem de masa üstü versiyonlarda bir tutarlılığa sahip olmalı.

14.11.2018

Google Sadece Bir Arama Motoru Mu?

Sizce Google hala sadece bir arama motoru mu? Google’ın, aramaların yaklaşık 0’unda “neural matching” kullandığı ifade edilmişti. Bu yüzden; anahtar kelime stratejilerinizde, Türkçe’deki “eş anlamlı” ve “eş sesli” kelimelerin yanında, içeriğin konseptine de ayrı bir önem vermeniz gerekiyor.

12.11.2018

İşletmeniz Google Haritalarda Yorum Alıyor Mu?

Yerel işletmelerin Google’da ve Google Haritalar’da aldığı yorumlar üzerine yakın zamanda bir araştırma yapıldı. Google’daki 93.000 değerlendirme (yıldız puanlaması) ayrıntılı olarak incelendi. Araştırma sonuçlarına göre, yerel işletmelerin t’ü en az bir kez puanlanmış!

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim