Blog Sitelerinde En Çok Yapılan SEO Hataları

Blog Sitelerinde En Çok Yapılan SEO Hataları

Blog içeriklerinizin harika olduğunu ama hak ettiği tıklamayı almadığını mı düşünüyorsunuz? Bunun başlıca 5 sebebi var. Bu yüzden blog içerikleriyle ilgili en sık yapılan bu 5 hatayı sizlerle paylaşmak istedik. 

1. Optimize Edilmemiş Anahtar Kelime Yapısı

Semantik arama ve “machine learning” denilen yapay zekâ sistemlerine geçilmiş olmasına rağmen, anahtar kelimeler SEO optimizasyonu açısından değerini halen koruyor. Bu yüzden, blog sayfanızda paylaştığınız makale ve her farklı türdeki yazıda, anahtar kelime optimizasyonunu dikkate almalısınız. İçeriklerin teması, başlığı ve kullanılan anahtar kelimeler web sitenizle ilgili ve uyumlu olmalı. Yani, her zaman bahsettiğimiz gibi, yine tutarlılıktan ve sitenin içerikler konusunda bir bütünlüğe sahip olmasından bahsediyoruz. 

2. Alakasız Internal Linkler

İç linkler, sanıldığının aksine, en çok ihmal edilen optimizasyon başlıklarından birisidir. 
SEO odaklı iç link optimizasyonu yaptığınızda, birçok fonksiyonu aktif hale getirmiş olursunuz. Örneğin;
 * Kullanıcıların web sitenizde kolayca gezinebilecekleri yollar inşa edersiniz.
 * Crawl oranını artırırsınız. 
 * Site mimarisini tanımlamış olursunuz. Böylece Google gibi arama motorları sizin için hangi sayfaların öncelikli olduğunu anlayabilir. 
 * Site otoriterliğini ve “link juice” denilen link akışlarını oluşturarak, bu sinyalleri sitenizin tümüne yaymış olursunuz. 
Çoğu SEO çalışmasında backlink’lere ağırlık verilirken, aslında stratejik bir iç link optimizasyonu, bu çalışmaların etkililiğini artıracaktır!

3. Kötü Editörlük

SEO uyumlu editörlükten bahsedildiğinde altın kural şudur: “SEO için değil, okuyucular için yazmalısınız.” Okuyucuların sıkılmaması, yazının anlaşılması kolay bir dile sahip olması gibi birçok detayı göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Bilginizi gösterme çabası yerine, karşı tarafın faydalanacağı bir strateji ile yazın!

4. Video ve Görsel Optimizasyonu Yapmamak

Görsel optimizasyonu ve video optimizasyonu da diğer birçok SEO tekniği kadar önemlidir. Bu konuda en sık yapılan hata, imaj dosyalarının optimize edilmemesidir. Bu tür ihmaller sayfa yüklenme hızına da direkt olarak yansır. 
Sitenizdeki tüm görseller “JPG”, eğer vektör imajıysa “PNG” formatında olmalıdır. 
İmajlarınızın “alt text” metinlerini de belirli bir SEO hedefine yönelik olarak dikkatli bir şekilde kurgulamalısınız. Anahtar kelimeler burada da devreye giriyor! 

5. İçeriğin Promosyonunu Yapmamak

Hem küçük işletmelerde hem de blog yazarlarında en sık karşılaştığımız hata, içerikleri yeterince öne çıkarmamaları. Kaliteli içerik üretimi söz konusu olduğunda, bu iş için büyük bir emek harcandığı ortada. Bazı içeriklerin, hitap ettiği hedef kitleyi, içerisinde bulunduğu endüstriyi düşündüğümüzde; özel olarak reklama pek de ihtiyacının olmadığını söyleyebiliriz. 
Ancak rekabetin yoğun olduğu alanlarda, içerikleri reklam çalışmalarıyla öne çıkartmak en iyisidir. Böylece, içerik üretiminde harcadığınız zaman ve emeğin karşılığını alabilirsiniz. 
Kaliteli içerikleri öne çıkarmak adına, pek de bilinmeyen şu yöntemleri uygulayabilirsiniz:
 * İşletmenizde veya çevrenizde, ürettiğiniz içerikleri düzenli bir şekilde paylaşacak bir kişi belirleyin. Bu kişi sosyal anlamda aktif, geniş bir sosyal ağa sahip bir karakter olabilir. Benzer niteliklere sahip en uygun adaya bu tür bir sorumluluk atayabilirsiniz. 
 * Benzer şekilde, sosyal medyada aktif olan etkili isimlerle bağlantıya geçebilir ve içeriklerinizi paylaşmalarını önerebilirsiniz. 
 * Sektörünüzde, herkesçe tanınan etkili isimlerden birkaç paragraf metin rica edin. Ürettiğiniz içeriklere bu metinleri dahil ettiğinizde daha büyük geri dönüşler alacaksınız. 
Ürettiğiniz içeriklerdeki değerli bilgileri sadece bir tek formata sıkıştırmanız gerekmiyor. Video veya infografik versiyonlarını yaratarak, daha çok kullanıcı tarafından paylaşılmasını sağlayabilirsiniz. 
 * Ve son olarak tabii ki ödemeli reklamlar. Sosyal medyada, doğru hedef kitleyi belirleyerek reklam verin.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim