Doğru SEO, Dünya Kadar Fark Yaratır!

Doğru SEO, Dünya Kadar Fark Yaratır!

SEO konusundaki eksiklerinizin neden olduğu kayıplar, tahmin ettiğinizden daha çok! Konu SEO olduğunda, genel olarak uzun dönemli planların yapıldığını görürüz; ancak konunun uzman yazarlarından Julian Connors kısa dönemli reaktif stratejilerin de sıralamalarda ciddi derecede katkı sağladığı görüşünde!

Yeni bir dijital pazarlama veya online itibar yönetimi stratejisi geliştirilmek istendiğinde, genel olarak iki yaklaşımla karşılaşırız.
İlk yaklaşım, pazarlamacıları ve SEO strateji uzmanlarını, proaktif kampanyalar oluşturan kişiler olarak görür. Oluşturulan kampanyalarla müşterilere içerikler sunulur ve satın alma kararlarında etki yaratmaya çalışılır. 
İkinci yaklaşım ise esnekliği savunur. Bu yaklaşımda pazarlamacılar, markaları hakkında müşteri farkındalığını artırmak ve müşterilerine teklifler sunmak amaçlı içerikler oluştururlar. 
Hükümetler güneş enerjisi projeleri için teşvikler sunduğunda, güneş enerjisi şirketlerinin hedef kurumlara ücretsiz olarak sunduğu basın bültenleri, yukarıda belirtilen ikinci yaklaşıma iyi bir örnektir.


SEO’ya Proaktif ve Reaktif Yaklaşımlar
SEO uzmanlarının oluşturdukları stratejileri gözlemlediğimizde, hemen hepsinde reaktif değil, aktif bir yaklaşım görüyoruz. Çünkü daima, sürekli değişen yeni trendleri takip etmek ve değişen trendlere göre fırsatları, aylar öncesinden maksimize etmek zorundalar. 
Tüm bunlarla birlikte, yukarıda belirttiğimiz her iki yaklaşımı birlikte kullanarak, marka farkındalığının artırılabileceği ve müşteriden reaksiyon alınabilecek çok farklı strateji fırsatları da var. 
Bu yüzden, yeni bir SEO stratejisi oluştururken aşağıdaki fırsatları da dikkate almanızı öneriyoruz:


1. Dönemsel Etkinliklerinizi Duyurun!
Eğer şirketiniz, yeni bir ürün veya servisle piyasaya çıkmak üzereyse, rekabet içinde olduğunuz bir markadan bir uzmanı işe alarak, birlikte çalışmalısınız. Diğer yandan, pazarı geliştirecek yeni bir ürün sunacaksanız, herkesin bunu duymasını sağlamalısınız. 
İster küçük isterse orta ölçekli olsun, şirketlerin çoğu kendi tarihsel ilerleyişlerinde dönüm noktası olarak kabul edilebilecek bu tür yenilikleri duyurmakta pasif kalıyorlar. Bu türden sessiz kalışların, marka farkındalığı yaratmak açısından kaçırılmış bir fırsat olduğunu fark edemiyorlar. Oysa bu tür dönüm noktalarında seslerini duyurmayı başarabilen markalar web trafiklerinde ciddi artış görebiliyorlar. 
Benzer şekilde, şirketinizin dönemsel olarak düzenlediği etkinlikler varsa, bu tür etkinlikler, optimize edilmiş basın bültenleri oluşturmak için harika birer fırsattırlar. Çünkü oluşturacağınız bu tür bültenler, hem yerelde hem de ulusal çapta, markanıza dair hikâye oluşturabilecek birer kıvılcım gibidirler.

 
2. Etkinliklerinizde Konuk Yazarlar Ağırlayın
Düzenli olarak yaptığınız etkinliklerden birkaçının veya bir tanesinin bile ses getirmesi demek, markanızın içinde bulunduğu endüstride itibar kazanması demektir.
Bu tür marka konumlandırma aktiviteleri, yazarların da markanız hakkında haberler oluşturmasına ön ayak olur. Bu tür haberler, organik büyüme açısından büyük destek sağlar. Böylece, güvenilir 3. parti yayıncılardan kendi sitenize trafik çekebilirsiniz. Bununla birlikte, kendi sitenizde bu haberlerle ilgili oluşturduğunuz linkler de ayrı birer zenginliktir. 
Bu tür etkinlikleri, haberler ve SEO açısından bir fırsata dönüştürmek istediğinizde, birlikte çalışacağınız endüstri otoritelerini ve yazarlarını çok iyi seçmelisiniz. Seçtiğiniz isimlerin, internet dünyasında aktif olmaları, geniş bir kitleye hitap ediyor olmaları çok daha farklı avantajlar sağlayacaktır. İnternet dünyasında yeri olmayan isimler sitenize organik büyüme veya trafik açısından katkı sağlayamazlar. 


3. Yeni ve İlginç Konularla Ön Plana Çıkın
İnternet üzerinde herhangi bir konuda kısa bir arama yaptığınızda, özgün içeriklerle karşılaşmanın ne kadar zor olduğunu hemen fark edeceksiniz. 
Dünyanın her yerinde; tanıtım listeleri, yönlendirici rehberler, satın alma rehberleri vb. konuda çok sayıda içerik üretiliyor. Bu yüzden, özgün içerik üretiminde ilklerden olup liderlik avantajını kullanırsanız bunun size organik büyüme açısından getireceği birçok fayda var. 
Örneğin; marka farkındalığının artması, yeni potansiyel müşterileri kendinize çekmek, organik görünürlüğünüzü artırmak, online itibarınızı yönetmek ve böylece bulunduğunuz endüstride otorite kazanmak, yeni ve faydalı “backlink”ler kazanmak. 


4. Rakiplerinizin Gözden Kaçırdığı Anahtar Sözcükleri Kullanın
Arama algoritmalarının sürekli değişimiyle birlikte, anahtar sözcük prensipleri de her gün değişime uğruyor. Bu anlamda markalar, rakiplerinin gözden kaçırdığı yenilikleri ve onların kullanmadıkları anahtar sözcükleri değerlendirerek, bunu bir fırsata dönüştürebilirler. 
Sürekli olarak yeni anahtar sözcükler keşfetmek için “Soovle” ve “Google Keyword Planner” gibi araçlardan faydalanabilirsiniz. 
İdeal olarak, arama açısından yüksek değeri olan anahtar sözcükleri keşfettikten sonra, bu sözcüklerle ilişkili içerikler üretip sunabilirsiniz. Bu yöntem size; backlink profilinizi geliştirmek, site trafiğinin artması ve daha fazla sosyal bağ gibi faydalar sağlayacaktır.


5. Rakiplerinizin Sosyal Medya Davranışlarını Takip Edin
Eğer bir veya birden çok rakipleriniz sosyal medya aracılığıyla hedef kitlenizle bağ kurmayı başarabiliyorsa, rakiplerinizi takip ederek ve onlardan daha iyi fırsatlar sunarak bunu da bir avantaja dönüştürebilirsiniz. 
Hatta bir müşteri rakip firmanın sunduğu ürün ya da hizmet hakkında bir şikâyette bulunmuşsa, müşteriye sosyal medya üzerinden direkt ulaşarak kendi ürünlerinizin avantajlarını ve iyi yönlerini tanıtabilirsiniz. Daha da ötesinde, hediye kuponu veya hediyeler sunabilirsiniz. 
Bu tür fırsatları değerlendirirken hızlı olmak önemlidir. Çünkü rakibiniz de bu tür şikâyetlere mümkün olduğunca hızlı bir şekilde geri dönüş yapmak isteyecektir. 


Sonuç:
Belirttiğimiz konu başlıklarını uygulamak, markanızı sektörün en tepesine oturtacaktır dememiz pek doğru olmaz; ama şundan emin olabilirsiniz ki bu stratejileri uzun dönemli olarak hayata geçirdiğinizde hem organik büyüme, hem de trafik açısından ciddi başarılar elde edeceğiniz kesin!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim