Google'dan 2 Yeni Haber

Google'dan 2 Yeni Haber

Google’ın mobil aramalar ve bilgi paneli ile ilgili iki sıcak haberini görünce biz de bu yenilikleri sıcağı sıcağına sizlere duyuralım istedik.

Google, Mobil Arama Sonuçlarının Üzerinde Gösterilen Breadcrump URL’leri Test Ediyor
Özellikle web dünyasına hâkim olanlar Breadcrump terimini çok iyi bilirler. Google şu an, mobil aramalar için yepyeni bir versiyonu test ediyor. Arama sonuçlarının üzerinde, Breadcrump stilinde URL’ler göreceğiz. Normalde bu URL’ler arama sonucunun altında veriliyorlar.
Bu haberi ilginç kılan nokta, Google’ın URL’leri, yani arama yaptıktan sonra karşımıza çıkan linkleri, başlığın altında değil üst kısmında gösterecek olması! Bu da Breadcrump’lara öncelikli bir vurgu yapılacağı anlamına geliyor. Bu noktada, tüm SEO uzmanlarının Breadcrump’ları ayrıca gözden geçirmelerini tavsiye ediyoruz.
 
Google, Bilgi Panelinde “İnsanlar Bunu Da Aradılar” Sonucuna Nasıl Varıyor?
Birçok marka için Google, arama sonuçlarının altında, “İnsanlar Bunu Da Aradılar” şeklinde bir sonuç gösteriyor. Ve çoğu zaman Google’ın bu alanda gösterdiği marka veya işletmeler, direkt rakipler oluyor! Peki Google bu karara- veya sonuca da diyebiliriz- nasıl varıyor? 
Aslında bu soru bizim de yakın zamanda konuşmacılarından bilgiler paylaştığımız SMX West’te (Search Marketing Expo konferans serisi) soruldu. Gelen cevap şu şekilde:
“Bilgi panelinde gösterilen her özel veya tüzel kişilik; şirket, marka, kişi vb. aslında kendisine atanmış bir kategorinin içerisinde bulunuyor. İşte biz de bu sonuçları gösterirken bu kategorileri kullanıyoruz.”
Fakat, açıklamada %100 emin olmadıklarını da belirtmişler. Daha doğrusu, bu kategoriler, detaylı değiller. Bir işletme hangi konuyla ilgili çağrışım yapıyorsa o kategorinin altında değerlendiriliyor.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim