Google Yazarlık Sıralamaya Etki Ediyor mu

Google Yazarlık Sıralamaya Etki Ediyor mu

Google Yazarlık Sıralamaya Etki Ediyor mu

Google’ın Temsilci Sıralaması patentleri arasından SEO ve online pazarlama toplulukları ile alakalı olduğu için Google Authorship diğerlerine göre daha çok yankı uyandırdı, ilk kez Bill Slawski ile ortaya çıkmıştı. Bu patentte, Google sistemi açıkladı, özel olarak “temsilciler” veya “işletmeler” tanımlandı, yazarlarının seviyelerine göre skorlar verildi ve bu skor sonrasında Arama sıralama faktörü olarak kullanılmaya başlandı.

Patentte temsilci türlerinden birisi içerik yazarı olarak tanımlandığından dolayı patent hızlıca SEO Firmaları arasında “yazar sıralaması” olarak adlandırıldı. Yazarlık, Cutts ve Hansson’un Yazarlığın arama sıralamalarında bir faktör olmayacağından bahsetmesiyle konunun rengi değişti.
Yazar Sıralaması olarak adlandırılmasıyla spekülasyonlar oluştu, Yazarlık programı süresince bunun sıralamada bir faktör olup olmadığı tartışmaları aylarca devam etti. Bu süre boyunca Cutts Google’ın gelecekte bu konu hakkında yapacağı güncellemelerle ilgili imalarda bulundu. ( Yazarlığın sıralama üzerinde direkt etkisi olmadığını araştırarak bulabilirsiniz.)



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim