Kelime ve Etiketin Önemi

Kelime ve Etiketin Önemi

Anahtar Kelimenin Önemi

Anahtar kelime’nin yazı içerisinde, başlıklarda, etiketlerde, dışarıdan alınan tanıtım yazıları ve baclinklerde önemi tartışılmaz bir konudur. Ayrıca hedef anahtar kelime’den oluşan alan adları(domain) da büyük önem arz etmektedir. Çünkü hedef olarak seçilmiş anahtar kelimeler üzerinden seo  çalışması gerçekleştirileceği için alan adı içerisinde bulunan anahtar kelimeler de arama motorları tarafınca tespit edilip bunları analiz edip arama sonuçlarında gösterecektir. Anahtar kelimeler seçilirken sitenin konusuna ve içeriğine uygun bir şekilde seçilmelidir. Yazılarda meta etiketlerinde, etiketlerde ve yazı başlıklarında ve içeriğinde bulunan hedef anahtar kelimeler uyumlu olarak üzerinde çalışılınca ancak o zaman başarılı bir seo çalışması gerçekleşmiş sayılır demektir. Yazı içerisinde kullanılan anahtar kelimeler strong, italic ve underline(kalın,yatık,altı çizgili) ile belirlenmeli ve botların bu kelimelere ilgisi sağlanmalıdır.

WordPress Etiket Sistemi

Ayrıca yazı başlıklarında ve etiketlerde de bu anahtar kelimelere yer verilmelidir. Özellikle açık kaynak kodlu WordPress gibi içerik yönetim sistemleri etiketlerde başarılı sonuçlar doğurmaktadır. WordPress gibi içerik yönetim sistemleri seo ( çalışmalarında seo çalışmasını sürdürecek ve içerik yönetimini sağlayacak kişiler için paha biçilemez bir nimet olarak da görülebilir. Bu tip veya benzer sistemlerde yazılar hazırlanırken kullanılan, daha doğrusu yoğunluk verilen hedef anahtar kelimelerin bir kısmı bilinçli bir şekilde etiketlerde kullanılmalıdır. Tabi kullanılan bu anahtar kelimeler çok aşırıya kaçılmadan en fazla yoğunluk verilen birkaç tane kelimeden oluşmalıdır.

Anahtar Kelime ve Etiket Uyumu

Anahtar kelimelerin dışarıdan alınan tanıtım yazıları, backlinkler ve tavsiye linkler gibi seo’nun önemli unsurlarında da dikkatli kullanılmalıdır. Hedef anahtar kelime olarak belirlenmiş birkaç kelime bu alınan linklerde yine strong, italic ve underline etiketleri ile vurgulanılarak bağlantı verilmesi sağlanmalıdır. Hedef olarak belirlenmiş kelimeler ile özdeşleşmeyen ya da benzerliği olmayan kelimelerin vurgulanması veya bağlantı alınması durumunda başarı beklerken başarısız bir sonuç ile karşılaşılabilir. Hedef olarak seçilmiş anahtar kelimelerle tanıtım yazıları, tavsiye bağlantılar gibi seo’nun önemli unsurlarının dışında özgün ve kaliteli wordpress alt yapılı başarılı sonuçlar alınabilecek sitelerden yorumlar aracılığı ile de backlinler alınmalıdır. Ancak alınacak bu backlinlerde yine hedef olarak belirlenmiş anahtar kelimeler seçilmeli ve backlink alınacak olan sitelerin içeriği sahip olunan site içeri ve konusu ile benzer olmalıdır.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim