Kopya İçerikler Takip Verimliliğini Düşürür

Kopya İçerikler Takip Verimliliğini Düşürür

Hangouts konuşma sırasında John Mueller’a kopya içeriklerin Panda güncellemesi için sorun olup olmadığını sordum. Kopya içerikler takip verimliliğini düşürüyor mu, öyleyse bu Panda algoritmalarının düşüncesine göre düşük kalitenin sinyali mi? Bana bunların bağlantılı olmadığını ama bunların iki farklı sorun ve iki farklı konu olduğunu söyledi.

Bu yazının amacı size kopya içerikler ile nasıl başa çıkacağınıza dair talimatlar vermek değil. Google bu konuda zaten başarılı rehberlere sahip. Kopya içerikleri temizleyebilirseniz iyi olur, birçok durumda takip verimliliğinizi artırır, bazı durumlarda bu gelişme sıralama gelişimine de yansır. Ama bana göre birçoğumuzun inancının aksine, kopya içerik Panda algoritmalarında çok önemli bir bileşen DEĞİLMİŞ.

Kopya içeriğin bulunduğu yerlerde, eğer amacınız spam şeklinde kopya içerik oluşturarak Google’ı manipüle etmekse bu bir sorun yaratacaktır. Mesela sitenizdeki makalelerin çoğu diğer kaynaklardan kopya edilmişse veya Google’ı manipüle etmek niyeti ile kopya içerik oluşturmaya çalışıyorsanız, bir ceza alırsınız ve bu durum Google’ın sitenizi indeksten çıkarmasına bile sebep olabilir.

Bu durum çok yaygın değildir. Google size ürün sayfalarında sahip olduğunuz kopya içerikler için size ceza vermeyecektir. Mümkün olan en temiz siteye sahip olmak her zaman iyidir ve bu tür konular Panda’dan geldiği zaman çok önemli değildir.

 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim