Gelecekte Google Yazarlık Nasıl Olacak

Gelecekte Google Yazarlık Nasıl Olacak

Gelecekte Google Yazarlık Nasıl Olacak

Son bir yorum yapmama izin verin.
Daha önceden olduğu gibi, yazarlığın zengin bir uygulama olacağını beklemiyorum, yazarlık kullanılırken içeriklerinde etiket bulunan veya Google Plus hesabı olan herkes vurgulanabiliyordu. Önceden belirttiğim gibi, Google bunun sonuçlar için işe yaramaz olduğunu gördü, birçok insan yazarların bu zengin içerik parçalarını görmeden de, bir parça içerik görmesiyle bağlantıyı tıklayabiliyor.

Bunun yerine Google’ın verilen birkaç konuda en iyi yazarlarını göstererek ve bu yazarları yükselterek, yazarlığı daha değerli bir hale getireceğini düşünüyorum. Bu aramalardaki en iyi markalara olan davranışlarına benzer olabilir. Sıklıkla, en iyi, en çok bilinen markaların, ticari sorgularda en üst sonuçlara hâkim olduğunu görüyoruz çünkü kullanıcı davranış verileri Google’a insanların ne görmek istediğini söylüyor. Aynı şekilde, insanlar bildikleri ve güvendikleri yazarlara direk olarak ulaşmaktan mutlu olabilirler. İnsanlar yazarların gerçekten kim olduklarını ve profil fotoğraflarının umursamıyor.
Bununla birlikte, zengin içerik parçalarının neden gösterilmeyeceğini belirttim, asla eski yazarlık zamanlarına dönmeyecek. Bunun yerine, en iyi yazarların yükselmesi basit bir algoritma olabilir; diğer faktörler eşitken, konu veya arayıcı ile bağlantılı içeriklerin sorgularında bu yazarlar biraz daha üst sıralara taşınabilir.

Ayrıca, bu tür yazarların içerikleri, yerel arama sonuçlarını veya Google haber sonuçlarını nasıl görüyorsak buna benzer bir kutucuk ile gözükebilir.
 
Ancak şunu fark edin, yukarıda “..konu veya arayıcı ile bağlantılı içeriklerin sorgularında..” dedim. Bu son kısım önemli, çünkü kişiselleştirme özelliğinin gelme ihtimali olduğuna inanıyorum. Özel bir yazarı sıralamada yükseltme veya vurgulamak çok önemlidir, ancak kişinin arama davranışında zaten onun için değerli olan bir yazar sonuçlarda gösterildiğinde bu kullanıcı için daha değerli olacaktır.

 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim