Youtube Seo ile Youtube Reklam ve Youtube da Üst Sıralara Çıkmak

Youtube Seo ile Youtube Reklam ve Youtube da Üst Sıralara Çıkmak

Youtube dijital ortamın en etkili reklam araçlarından biri olmaya devam ediyor. Gittikçe büyüyor. Seocu.com size bu makalesi ile çalışmalarınızı, projeniz ve markanızı güçlendirecek Youtube Seo ile alakal teknikler ve  ip uçlarından bahsedeceğiz. Sizlere çok daha düşük maliyetlerle Youtube reklam çalışmaları nasıl olur şimdi paylaşımda bulunacağız. Yazımızı takip edin  ..

1. İÇERİK KALİTE ve PLANLAMASI
Artık herkesin yakından bildiği üzere Seo'nun ana kuralı özgün içerik. Ancak gerçek anlamda konusu ile alakalı, tanımlı, konusunu net anlatan doğru içerik. Klavyede tuşlamaya başlamadan içerik ile alakalı doğru planlama. Youtube nerdeyse Google'ın bir parçası, sağ kolu diyelim, böyle olduğu için kullanıcıya sayfanıza geldiğinde tatmin edici ve laf salatası olmayan kaliteli içerik sunmanız gerekmektedir. Evet yayın politikası gereği dünya çağındaizlenen bir video olamayabilir belki ama şunu unutmayalım, iyi bir video belkide  size yaşam boyu trafik sağlayacak bir araç olacak. Bu konuyu  daha fazla uzatmadan can alıcı diğer konulara geçiyoruz hemen.

2. VİDEO OPTİMİZASYONU
Zahmetli bir süreç video hazırlamak. Önce ücretsiz video programları ile başlar daha sonra daha kaliteli videolar için profesyonel programlara doğru yol alırsınız. Nedenleri ise, daha iyi render'lar, ses video uyumlulukları, efektler, açılış introları ama hepsin den bir tık daha önde olan. " iyi görüntü kalitesi " . En çok ama en çok bu konu  üzerinde durmanızı tavsiye ediyoruz. Ardından iğerleri, ayırdığınız mesai, beceri, mizansen, teknik donanım ve yeterliliğiniz geliyor. Şöyle gözümüzün önüne getirelim. Eski videolar komikte olsa, eğitimci de olsa kısa bir süre sonra mobil telefonumuzdan ve bilgisayarımızdan farkında olmadan önemli bir yerde olmamakta bizim için. Kısaca iyi görüntü, yüksek çözünürlüklü videolar.

Video'ya doğru bir isim verin. Konuyu anlatan, anahtar kelimeleri tadında, 60 karakteri geçmeyecek şekilde çok özenli bir video adınız olsun. Videonunuzu yükledikten sonra değişiklik yapabilirsiniz ama dediğimiz gibi önceden çok iyi bir planlama ile hazırlanmış bir konu başlığı olmasına özen gösterin. Anahtar kelime yığınına döndürmeyin sakın. Bu arada ilk Screen 'e gelecek görüntüyü de seçme şansınız var. Böylece en iyi kare tarafımızdan belirlenebiliyor. Tabi bu işlemi yapabilmek için YouTube hesabıızı doğrulamanız gerekmektedir.

Buradan tam adresten doğrulama nasıl yapılır izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=UP500y3nS2w

3. VİDEO AÇIKLAMASI
5.000 karakter sınırlı yazı imkanınız var. Her ne kadar geniş içerik bol cümle yazıları dolansa da İnternet'te kesinlikle açıklamalarınızı kısa tutun. Video izlemeye gelen video izler, açıklamalarınız da arama motorlarından sizi bulmaya yardımcı olan bir destek unsuru olur. Uzun yazılsa da o video bir bilim videosu değilse eğer kimse okumayacaktır. İlgili anahtar kelimeleri sahici ve bilgi veren cümlelerde geçirmeniz yeterlidir. Sakın anahtar kelimeler yazıp virgüllerle ayırıp görüntü çöplüğü oluşturmayın. Bunlar hep yanlış bilgilerdir.

 

4. ETİKETLER
Beklediğiniz yere ulaşmış bulunuyorsunuz. " Etiketler "  Anahtar kelimeleriniz şimdi burada boy göstermeye başlayacaklar. Ancak anahtar kelimeler çok aratma hacimleri ile bezeli anahtar kelime yerine, mantığınızı kullanarak direk alakalı anahtar kelime seçmeye gayret edin. Bizim tavsiyemiz 4 - 8 arası bir etiket seçimidir. Eğer video bir kedi komedi videosu ise; kedi, kediler, kedi maması gibi anlamsızca anahtar kelimeler seçilmemelidir. Burada sadece hakkınız olan etiketleri boşa harcamış olursunuz. Ola ki kedi ile bir ırk araması yapan ziyaretçi alakasız bir video ile karşılaştığı an o sayfadan ayrılacak ve o sayfanın kalite değerleri yerle bir olacaktır. Olumsuz kalite puanları ile YoutTube videonuzu milyonlarca değersiz video arasına salacaktır. Oyuncu kedi, Komik kedi videosu, komik evde kedi videoları vb vb  gibi yukarıdaki örneğe uyabilecek etiketler olabilir. Böylece doğru kapı numarası ile, ziyaretinize doğru ziyaretçiler gelecektir. Bu konu ile Youtube Seo çalışması için önemli bir basamağı öğrenmiş bulunuyoruz.

5.KANAL SAYFA GÖRÜNÜMÜ
Evet mutfaktan çıkıp vitrine doğru geçelim biraz. Size başta sağlam bir Kanal resmi, simge ve kanalınızla alakalı açıklayıcı bilgi. Bir süre sonra insanlar kanalınızı merak edecek ve sayfanıza bilgi için bakacaklardır. Simge ise her giden video'da o simge rol oynayacak ve etkileyici bir kapak tasarımı. Eğer mümkünse bu tasarım için profesyonel bir destek alın. Yani bir tasarımcı eli değsin deriz. Bunlar yan yana geldiğinde işte size ömür boyu trafik sağlayacak bir kullanıcı daha şimdiden kazandınız demektir.

6.KULLANICI YORUMLARI
Yorum artık İnternet ortamının en en önemli basamaklarından biri olmuştur. Kullanıcının sayfanızda yorum yapması sizin artık kullanıcılarla videonuz aracılığı ile iletişime başladığını göstermektedir. Ne kadar yorum yaparsanız video o kadar değer kazanacaktır. Tabi kendi kendimize yapılan yorumlardan bahsetmiyorum. Bu bir fayda sağlamayacaktır. Ülkenin farklı farklı noktalarından, farklı farklı IP 'ler üzerinden gelen yorumlar video sayfanızı zenginleştirecektir. Tabi bunun için en önemli faktör iyi bir video ve yukarıda yazılan konularımıza uygun bir video sayfası.

7.ALT YAZILAR
Çok az rastlanan bir durum olsa da bahsetmemizin faydalı olacağını düşünüyoruz. Videolara alt yazı eklemek. Kulağa ne kadar zahmetli bir iş gibi gelse de işitme engelli insanlar için bulunmaz bir kaynak. Ciddi bir potansiyel kullanıcının oluğunu size belirtmek isteriz. Alt yazılardaki kelimeler Google tarafından okunabiliyor. Arama sonuçlarına da etki eder mi diye soracak olursanız neden olmasın. Tam organik bir içerik, muhteşem dolu bir içerik. Videolarınız için bu konu da bir kenarda dursun deriz. Bazı videolarınızda da denediğinizde diğerleri ile arasındaki farkı sizde göreceksiniz.

 

Önemli Not : Youtube ile alakalı bu yazımızı takip edin. Bu sayfada bilgi vermeye devam ediyoruz  . 

To be Continued ..



Yorumlar

Merhaba Hocam. Bi Konuda sizden yardım Almak istiyorum. Hocam simdi yeni bi Youtube Kanalı Açtım. Kanala Oyun Videolarımı attım ama Kanalım da şuan 4 video varken Aramada 1 Video Göstermekde. Aynı zaman da Videolarım İndeks Almıyor. İndeks Alması için ne yapabilirim veya Bu Durum Normal Midir Yeni Bir Youtube Kanalı için ? Yani Videolarım Hiç Listede görünmemekde. Yardımcı Olursaniz Çok Memnun Olurum Hocam. İyi Çalışmalar.

Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim