SSL Sertifikalarındaki Problem Nedir?

SSL Sertifikalarındaki Problem Nedir?

Geçtiğimiz yıl, Google Chrome tarayıcısının arkasındaki geliştirme ekibi hem kullanıcıları koruma altına almak hem de markaları cesaretlendirmek için HTTPS kullanılması gerektiğini sık sık dile getirdi. 
Fakat birçok haberden izlediğimiz üzere, SSL sertifikaları beklenen etkiyi göstermiş değil. Peki neden?
Google Chrome ekibinin yapmış olduğu açıklamaya göre, Symantec’in doğru şekilde onaylamadığı binlerce sertifika var! Genel olarak problemin Google ile Symantec arasındaki bir güven sorunu olduğunu söyleyebiliyoruz. Sertifikaların geçerlilik sürelerinde ve içerdikleri yönetmeliklerde büyük eksiklikler var. Google ekibi çok açık bir dille bu güvensizliği dile getirdi! 

Peki Ne Olacak? 
Symantec şu an için en büyük sertifika otoritesi. Kimi tahminlere göre yaklaşık her üç web sitesinden biri Symantec’in ihraç ettiği SSL sertifikalarına sahip.
Fakat, Google’ın yapmış olduğu bu güvensizlik açıklamasıyla birlikte Symantec’in müşterilerinin gözünde değer kaybedeceği öngörülüyor. Bu hatayı düzeltmek adına Symantec’in adım atması demek, binlerce müşterisinin başını ağrıtması anlamına geliyor. Yani, sertifikaların onay süreci tekrar ele alınacak ve kurulumları da tekrar yapılmalı. 
Diğer taraftan, Symantec konuya sessiz kalmış değil. Google’ın yapmış olduğu açıklamaların “sorumsuzca” olduğunu dile getirdi ve yapılan suçlamaları reddediyor. 
Peki bizler, web yöneticileri olarak ne yapmalıyız? Şu an gelişmelerin çok sıcak olduğunu söyleyebiliriz ve karamsar olmaya gerek yok. Symantec, Google Chrome ekibiyle birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi. İkili, bir araya gelerek, karşılıklı memnuniyet sağlayacakları bir çözüm üreteceklermiş gibi görünüyor. 
Bu anlamda bize düşen, panik yapmadan gelişmeleri yakın olarak takip etmek.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim