Yazı Başlıklarına Nasıl Olmalı?

Yazı Başlıklarına Nasıl Olmalı?

Yazı başlıklarına seo yaparak o yazıyı arama motorlarında daha çabuk gösterebilir yani index hızınızı arttırabilir ve daha yüksek sıralara çıkabilirsiniz. Bunun için yazı başlıklarınızı çok iyi seçmeniz gerekiyor. Ve bunun yanında Sitenizin içeriği ile alakalı yazı başlıkları girmelisiniz bir araba sitesinde  müzik ile ilgili bir yazı başlığı ekleyerek bu yazıyı yayımlarsanız o yazının arama motorları tarafından hızlı indexlenmesinde fazla etkisi olmasa da hit sağlayamazsınız ve arama motorlarında o yazı neredeyse bulunamaz.

Kelimerin Seo ile uyumu

Yani sitenizin içeriğine ve anahtar kelimelerine uygun başlıklar girmelisiniz aksi taktirde sitenize hiçbir faydası olmaz. Yazı başlıklarına seo yapımına gelince yazı başlığı seçerken ilk dikkat etmeniz gereken empati kurmak yani başkalarının gözünden o yazının nasıl aranacağını düşünmektir. Yazı başlıklarınızı klasik seçmek yerine daha uzun seçmelisiniz ve en önemlisi bir ziyaretçinin o yazıya gelmesi için hangi kelime ile arama yapacağını düşünerek o kelimeyi başlığa uygun halde yazmalısınız.

Kelime Odaklı Seo

Klasik olarak yazılan nedir nasıl yapılır gibi kelimeler yerine örneğin “şu nedir nasıl yapılır ” gibi uzun ve anlamlı başlıklar koymanız çok iyi olacaktır. Başlığı hallettikten sonra yazı başlıklarınızı yazılarınızın içerisinde 1-2 kere geçirmeye dikkat edin yazı başlıklarınızı yazı içerisinde de geçirirseniz arama motorlarında o yazı aratıldığında sizin ilk sıralarda çıkma şansınız daha yüksek olacaktır bu bir nevi kelime odaklı seo’dur.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim