Arama Motorları ve Site Sorguları

Arama Motorları ve Site Sorguları

Google Site Sorgusu

Örneğin, site:seocu.com – belli bir domainin indekslenmiş sayfalarının sayısını ve listesini görmek için yararlıdır. Ek sorgu parametreleri ekleyerek değerini genişletebilirsiniz. Örneğin – site:seocu.com/blog inurl:tools – bu sorgu sadece Google indeksindeki, blogda bulunan ve URL’sinde “tools” kelimesini içeren sayfaları gösterir. Bu sayı değişken olsa da, hala iyi bir kaba ölçümdür.

Google Trends

Google.com/trends adresinden erişebilir – bu anahtar kelimenin zamana göre aranma hacmi/popülarite verisini gösterir. Eğer Google hesabınıza giriş yaptıysanız, sadece trendlerden ziyade grafiklerdeki belirli sayılara da erişebilirsiniz.

Web Siteleri için Google Trends

google.com/insights/search adresinden erişilebilir – bu, Google veri kaynaklarına (toolbar, ISP verisi, analytics ve bunun parçası olabilecek diğerleri) göre web siteleri için trafik verilerini gösterir. Üye girişi yapmış bir kullanıcı hesabı tahmini trafik seviyelerini görmek için grafikteki sayıları görebilir.

Arama için Google Insights

google.com/insights/search adresinden erişilebilir – bu araç anahtar kelimeler için yerel kullanım, popülarite ve alakalı sorgularla sorgularla ilgili veriler sunar.

Blog Arama Link Sorgusu

Örneğin, link:www.seocu.com/blog – Google’ın normal internet arama link komutunun her zaman kullanışlı olmamasına rağmen, blog arama link sorgusu genellikle daha yüksek kalitede veri sunuyor ve tarih aralığı ve alakalılık ile sıralanabiliyor.

Bing Site Sorgusu

Örneğin, site:seocu.com – Tıpkı Yahoo! ve Google gibi, Bing de arama sorguları için, belli bir sitenin indekslerindeki sayfalarının sayısını ve listesini göstermenize olanak tanır. Ne yazık ki, Bing’in sayımları, çok değişken ve çok hatalı olduğundan çoğunlukla kullanışsızdır.

Bing IP Sorgusu

Örneğin, ip:216.176.191.233 – bu sorgu Microsoft’un arama motorunda verilen IP adresi için bulduğu şeyi gösterir. Bu, paylaşılmış hostingleri belirlemede ve aynı IP adresindeki başka hangi sitelerin olduğunu görme konusunda yararlıdır.

Microsoft Reklam Zekası

Microsoft Reklamcılık adresinden erişilebilir – Microsoft tarafından sunulan anahtar kelime araştırmasının büyük bir çeşitliliği ve kitle istihbaratı araçları, özellikle arama ve reklam gösterimi içindir. Bu kılavuz her bir aracın özelliklerini derinlemesine incelemeyecek ama bunlar değerli araştırmalar ve birçok kişi bunlarla SEO’ya giriş yapabilir.

——————————————————————————————————–

Sayfaya ve Sitelere Özel Metrikler

Sayfa Otoritesi – Sayfa otoritesi, tek bir sayfanın içeriğine bakılmaksızın iyi bir sıralama elde edebileceğini öne sürer. Daha yüksek sayfa otoritesi, bu tekil sayfanın sıralamaya girmesi için harika bir potansiyeldir.

Link Sayısı – O sayfaya en az bir link içeren sayfaların toplam sayısı. Örneğin, eğer E-Devlet sitesinin anasayfası (https://www.turkiye.gov.tr/) Başbakanlığın ana sayfasına (https://www.basbakanlik.gov.tr/), hem sayfa içeriğinde ve hem de footer’da linklendiyse, bu yine de tek bir link olarak sayılacaktır.

Linklenen Kök Domainlerin Sayısı – O sayfaya bir link içeren tekil kök domainlerin toplam sayısı. Örneğin, subdomain.domain.com ve www.domain.com ikisi de seocu.com’un ana sayfasına linklendiyse, bu tek bir kök domain linklemesi olarak sayılacaktır.

Ask Site Sorgusu

Örneğin, site:seocu.com inurl:www – Ask.com, site sorgusu operatörünün kullanımı konusundaki gerekliliklerde bir parça daha seçicidir. Düzgünce işlem yapmak için ek bir sorgu (yukarıdaki örnekteki gibi eşdeğer sorguların, geniş bir “site” sorgusunun normal bir şekilde cevap verebileceğini görmek için uygun olmasına rağmen) kullanılmak zorundadır.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim