Backlink Analizi ve Kalitesiz Backlinklerden Kurtulma

Backlink Analizi ve Kalitesiz Backlinklerden Kurtulma

Backlink İnceleme ve Kalite Değerlendirmesi

Penguen 2.0 güncellemesinin ardından birçok site yer değişimlerine ve detaylı backlink kalite değerlendirmesine tabii tutuldu ve buda sralamalara etkili bir şekilde yansımıştır. Peki sahip olduğunuz backlinklerin kalitesini nasıl değerlendireceğimiz konusunda bu makalemizde birkaç araca başvurmak istiyoruz.

Özellikle Penguen güncellemesi tamamen backlink kalitesine odaklı şekilde bir çalışma gösteriyor. Yaptığımız incelemelerden çıkardığımız sonuçlar ise büyük sitelerin sahip oldukları kaliteli backlinkler sayesinde bu güncellemeyi es geçmesidir.

Bildiğiniz üzere Alexa backlink sayımızı ve dünya, ülke sıralaması gibi birçok niteliği veriler halinde veren bir araç olmasına rağmen 15 gün öncesinde bu hizmeti ücretli hale getirmiştir. Birçok site yöneticisi ve seo danışmanı arkadaşların sık kullandığı araç olması, farklı alternatif araçlar aramasına engel olamamıştır.

Şimdi ise sizlere tanıtacağımız servis tam nitelikleri ücretli olsa da ücretsiz olarak da birçok veriyi sizlere sunabilen A Hrefs servisidir. Öncelikle siteye giriş yaptıktan sonra text alana backlinkleri incelemek istediğiniz site adresini yazarak aratıyorsunuz.

Öncelikle bir grafik çerçevesi içerisinde sahip olduğunuz total backlink sayısını, bunların zaman içerisinde sahip olduğu yükselme değerlerini ve sol 2. bölümde ise backlink aldığınız domainlerin uzantı dağılımı, tipleri ve diğer çeşitlilikleri görünmektedir.

Alt alanlarda hangi kelimelerde backlink aldığınız ve bunların ölçümlenmesi için bir etiket bulutu şeklinde sunulmaktadır. Eğer ki backlink çalışma haritanızı buradan dengede tutarak çıkartırsanız başarı sizin için kaçınılmaz olacaktır. Peki bu kadar backlinkim var ama benim haberim yokmuş diyebilirsiniz. Şimdi ise backlinklerinizin ne kadar kaliteli olduğunu görmeye hazır olun. Sahip olduığunuz backlinkleri değerlendirmek için kendinize şu iki soruyu sormanız yeterli olacaktır.

Backlink kazandığım site benim sitemin kategorisi ile alakalı mı?

Backlink aldığım kelime ile sitem alakalı mı?

Bu sorular basit ve kalitesiz backlinkleri ortaya çıkarmak için yeterli olacaktır. Diyeceksiniz ki backlinklerimin sadece onda biri sorularımın cevabını karşılıyor. Yüzlerce kötü backlinkiniz olacağına onlarca kaliteli backlinkinizin olmasını yeğleriz. Kaliteli backlinkleri arttırmanız biraz zaman alsa da bu sizi ayakta tutacak temelin sağlamlığını gösterecektir. Kalitesiz backlinklerden kurtulmak için de Site Yöneticisi Araçları üzerinden Google Link Reddetme aracını kullanabilirsiniz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim