Google 21 Yaşında! Google’ın Marka Yolculuğu

Google 21 Yaşında! Google’ın Marka Yolculuğu

Eminiz birçoğunuz bugünlerde Google’ın doğum günüyle ilgili haberlere rastlamışsınızdır. Evet! Google tam 21 yaşında! 
Google’ın kurucu isimlerinden Larry Page ile Google’ın tarihiyle ilgili oldukça ilginç bir röportaj yapılmış (1999). Biz de bu röportaj eşliğinde Google’ın günümüze dek ulaşan serüvenine hızlıca bir göz atalım istedik. 
Aslında, Google’ın gerçek doğum günü, kesin olarak bilinmiyor. Fakat şu an, geçerli olan resmi tarih 27 Eylül 1998 olarak kabul edilmiş durumda. 
Google’ı şu an, geçmişteki birçok rakibi arasından sıyrılarak bir teknoloji titanı yapan şey, farklı düşünmesi olmuş! Ayrıca, kurucu isimlerin farklı düşünmenin yanında “büyük düşünmek” gibi bir özellikleri daha var! 

Google İsmi Nereden Geliyor?

Bilindiği gibi, “Google” ismi “googol” dan geliyor. “googol” oldukça büyük bir sayıyı ifade ediyor. Bu sayı, öyle büyük bir sayı ki; evrendeki atom sayısını düşünün. Ondan kat kat daha büyük bir sayıdan bahsediyoruz! Bu isim, tüm web dünyasını başarılı bir şekilde tarayabilme hedefine işaret ediyor. 
Google’ı rakiplerinden ayrıştıran diğer bir özelliği de çok “sade” bir arama motoru olmasıdır! Şirketin en birincil hedefi asla değişmiyor! O da, bir arama motoru olmak. Yani, başarılı aramalar! 
Aramalar içerisinde barındırdığı her bir linkin değerini ölçmek, bunu en iyi şekilde yamaya çalışmak da, yine Google’ı rakiplerinden ayıran önemli bir marka vaadi! 
1999’da gerçekleştirilen röportajda, bugünlere kadar hayatını devam ettirmiş olan, ilgi çekici; yani oldukça güncel bir SEO tekniği de var! Site otoriterliği ve backlink anlayışı… Google’ın kurucularından Larry Page, daha o yıllarda bakın neler söylemiş:
“Eğer yüksek değerdeki bir web sitesi, herhangi bir linki referans göstermişse, bu link (web sayfası vb.), değerlidir demektir. Referans sayısı arttıkça, bu linkin değeri ve önemi de artar.”. 
Gördüğünüz gibi; biz Google’ın her gün bambaşka bir yenilikle karşımıza çıktığından bahsederken, aslında, hiç değişmeyen değerlere de sahip olan bir markadan söz ediyoruz. 

Google’ı Özel Kılan Birkaç Özelliği 

“Kendimi şanslı hissediyorum” sözünü duymayanımız var mı? Bu özellik, Google’ı rakiplerinden ayrıştıran farklı noktalardan sadece bir tanesi. 

Bu şirket, ortada marka değeri yaratmak için bir fırsat varsa, bütçe harcamalarından hiçbir zaman çekinmemiş! Daima, en iyi çalışanların peşinden koşmuşlar. Daima, rakipler arasında en iyisi olmak hedefinin peşinden ilerlemişler. Bunu da, çalışarak yapmışlar! 
Bu markaya, sadece bir kullanıcı olarak bakarsak, başarılarının ardındaki en önemli sırrı keşfetmek aslında çok kolay. Google, hayatımıza öyle bir şekilde girdi ki, hepimiz, eğer Google yapmazsak, bir şeylerden eksik kalırız diye düşündük. Öyle hissettik. 
Böyle düşünenlerin sayısı arttıkça da, Google sürekli büyüdü. 
21 yaşına ulaşan Google’a, tekrar iyi ki doğdun diyoruz! 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim