Google'dan Son Yenilikler

Google'dan Son Yenilikler

Google, önümüzdeki haftalarda “İş için Google” özelliğini aktif hale getireceğini doğruladı:

Google, önümüzdeki haftalarda “İş için Google” denilen yeni özelliğini hayata geçireceğini doğruladı. Bu konudaki ilk haberler, yeni özelliğin test aşamasında ortaya çıkmıştı. Özelliğe ait ekran görüntülerini yayınlayan blog paylaşımları da yakalamıştık. Özelliğin yeni görünümü testlerdekine oldukça benziyor. 
Konuyla ilgili Google’ın kendi resmi Twitter hesabından paylaştığı bir duyuru da var:
“İş için Google özelliği ile birlikte, insanların iş arama süreçlerinde öğrenen makineler teknolojisiyle onlara yardımcı olacağız. Aynı şekilde şirketler de yetenekli adaylara daha kolay ulaşacaklar.”
Bu yeniliğin iş arama motorlarını (Monster gibi) nasıl etkileyeceği ise merak konusu. Google, web geliştiricilerini iş listelerine yönlendiren bir yol kullanacaklarını ifade etti. Bahsettiğimiz iş listeleri arasında LinkedIn, Monster ve diğer iş arama motorları da bulunuyor. İş arama motorları arasındaki rekabetin nereye gideceğini ise zaman gösterecek. 

İPhone’a Google Asistan Geliyor

Google’ın sanal asistanı yepyeni ek özelliklerle geliyor. Siri ve Cortana ile rekabet etmek üzere Apple, iPhone’daki yerini alacak! 
Google Asistan için gündemin parlayan yıldızı diyebiliriz. Şu an yepyeni ek özellikler kazanmış durumda ve Android tabanlı eski köklerine de daha az bağımlı bir şekilde geliştirildi.
Beklenildiği gibi Google, Google Asistan’ı iPhone telefonlarda kullanılabilir hale getiriyor. Bu şekilde, Apple’ın geliştirdiği Siri ve Microsoft’un Cortana asistanları ile de rekabete girmiş oluyor. Yeni Asistan, bağımsız özellikler taşıyan bir uygulama olacak ve iOS 9.1 ve üstü telefonlarda kullanılabilecek. 

Google Lens ile tanışın!

Google yeni bir görsel arama aracı olan Google Lens’i duyurdu! Bu araç, Google Asistan ve Google Fotoğraflar için geliştirildi. 
Yeni araç, Google’ın öğrenen makineler ve yapay zekâ teknolojileri üzerindeki uzmanlığının bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Google CEO’su Sundar Pichai yeni aracı şu şekilde tanımladı: 
“Google Lens görsel tabanlı hesaplamalar yapabildiği birçok yetkinliğe sahip, böylece neye baktığınızı anlayıp aksiyon almanızda size yardımcı oluyor.”
Pichai, Lens’le ilgili paylaştığı örneklerin birinde Google Lens’in bir akıllı telefon kamerası aracılığı ile bir çiçeği tanımlayabildiğini ve ek bilgiler önerdiğini gösterdi. 
Paylaştığı diğer örnekteyse, bir restoranın fotoğrafını çekti ve Lens, restorana ait detayları başarıyla çıkartabildi. Tıpkı Google Haritalar’da gördüğümüz detaylardan bahsediyoruz; restorana ait telefon numarası, kaç yıldız almış olduğu ve daha fazlası!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim