Yerel Aramalar ile Daha Çok Müşteri Kazanmak

Yerel Aramalar ile Daha Çok Müşteri Kazanmak

Geleneksel işletmeler (online olmasının yanı sıra fiziksel bir ofis veya dükkânda da hizmet veren); Google haritalar, aplikasyonlar, diğer arama motorları, GPS ve sosyal medya ile diğer işletmelerden 2,7 kat daha fazla görünüm elde ediyorlar! Ve bunlar satışlara çok iyi oranlarda yansıyor. Kaynak nedir diye soracak olursanız, bunu söyleyen Google!

Uzun yılların ardından artık birçok işletme sahibi web sitesinin bir yatırım olduğunun ve öneminin farkına vardı. Fakat, müşterilerinizi (online veya offline) kapınıza çekmenin tek yolu olarak artık web siteleri yeterli değiller! 

Bu görüş sadece bize ait değil. Yukarıdaki sözler; Yext, Chief Strategy Officer görevini yürüten Marc FERRENTINO’ya ait. Bu ilginç konuya tüm girişimcilerin öncelikli adreslerinden Entrepreneur’da değinmiş.

Marc’a göre web siteniz, işletmeniz için önemini korurken, müşteri davranış alışkanlıklarında son yıllardaki değişimler oyunun kurallarına yeni kurallar da eklemiş durumda. O’na göre web siteleri, müşterilerinizle etkileşime girdiğiniz birinci ve tek araç değil. Marc’a göre birincil etkileşim araçları artık; arama motorlarında yapılan aramalar! Ve buna dijital haritaları (Google Maps) ve listelemeleri de özellikle dahil etmiş. 

Bu düşüncelerini sadece tecrübelerine değil, rakamlara da dayandırıyor. Kendi şirketinin yaptığı araştırmalar bu sonuçları göstermiş. Araştırma sonuçlarında, sadece online olmanın ötesinde geleneksel bir işletmeyseniz; yani size ait bir adres, mağaza veya fiziksel bir ofisiniz varsa; müşteri çekmek adına yarattığınız trafiğin daha yüksek olduğu görülmüş. Bu oran, kendisini sadece online dünyada var eden işletmelere göre %2,7 kadar daha yüksek. Bu yüksek trafiğin öncelikli kaynakları da; işletmelerin lokal listelemelerde yer almaları (kendilerine ait profillerle), yol tarifleri ve markalarının canlı tutulduğu aplikasyonlar.

Marc, kimi endüstriler için bu oranın daha yüksek olduğunu belirtiyor. Bunun nedeni kendisine sorulduğunda oldukça basit ve anlaşılır bir örnekle açıklıyor. Örneğin Google’da; dinlenebileceğiniz, size en yakın kafenin hangisi olduğunu aradığınızda, o kafenin web sitesine gitmeniz şart değil! Yol tarifi varken buna hiç gerek yok. İşte değişimin altındaki neden çok yalın olarak bu!

Bu değişim, aramalardaki başarının da ötesinde. Direkt olarak satış oranlarına yansıyor! Marc’ın verdiği rakamlar dikkat çekici. Yerel aramaların yaklaşık %75’inin gün içerisinde müşteri ziyareti ile sonuçlandığını tespit etmişler! Bu ziyaretlerin gerçek satışa dönüşme oranı toplamda %28, ve hiç de fena bir oran değil. Bahsettiğimiz bu son rakamlar ise Google’a ait! 

Sizlerle son zamanlarda yerel aramaların öne çıktığına dair birçok makale paylaştık. Yine birçoğunda yerel SEO teknikleri için neler yapabileceğinizi anlattık. O yüzden, işletmenize online dünyada daha çok trafik kazandırmanın yanında, satış oranlarınızı da artırmak istiyorsanız “Yerel SEO” makalelerimize hemen şimdi göz atın.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim