Hit ve Kazanç İlişkisi

Hit ve Kazanç İlişkisi

Hit Nedir

Hit kavramı bir site ziyaret eden kişi sayısını ifade etmektedir. Görüşte bir sitenin hiti ne kadar yüksekse o kadar çok para kazandırır mantığı temelde doğru bir mantıktır. Ancak her zaman geçerli olmayabilir. Bazı durumlarda 10bin kişinin ziyaret ettiği bir site bin kişinin ziyaret ettiği bir site kadar kazandırmayabilir. Bunun nedeni olarak şunlar gösterilebilir;

Kazanç Taktikleri

  1. Sitenin reklam yerleşimi uygun değildir. Bu nedenle çok kişi ziyaret etse de reklam tıklamaları yeterli olmaz ve siz kazanmanız gerekenden daha az para kazanırsınız.
  2. Sitenizin sektörü reklamlar için uygun değildir. Bulunduğunuz sektörde reklam verecek bir kuruluş yoksa ve reklam firmanız teknik olarak site içeriğini algılayamıyorsa az kazanırsınız. Çünkü reklamınızı tıklayacak kullanıcılarınız bu reklamlara ilgi duymayacaktır.
  3. Reklam tıklamalarına firmanız düşük veriyor olabilir. Bunun nedeni sektör reklamlarınızın fazla bir bütçeye sahip olmamasıdır. Bu durumdan pek de kurtuluşunuz yoktur.

Bu gibi sebeplerle az kazanıyor olabilirsiniz. Bunun dışında kaliteli bir reklam şirketiyle çalışmak da oldukça önemlidir. Araştırmadan karar vermeyiniz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim