Domainin Arama Motorlarındaki Yükselme Kriterleri

Domainin Arama Motorlarındaki Yükselme Kriterleri

Domainin otoritesi – Belirlenmiş olan domaindeki, bir web sayfasının ne kadar iyi sıralanacağını tahmin eder. Daha yüksek domain otoritesi, o domaindeki bir tekli sayfanın iyi sıralanması için domain en önemli kritelerden birisidir. Sıralama için en iyi potansiyel anlamına gelir.

Domain PageRank’ı – İnternetteki tüm domainlere göre kıyaslanan belirli bir domainin popülerliğini ve güvenliğini ölçer. Bu kapsamda subdomainler ve kök domainler için hesaplanmıştır. Bu metrik gelen dış bağlantı grafiği ve güvenilir domainlerden alınan link grafiğine göre değişir. Domainin genel otoritesi hakkında en iyi öngörüleri sunar. Domainin yeterli derecede anahtar kelime olması ve dışarıdan gelen PageRank’lı domainlerden alınan linklere göre yükselmesi için destek verebilir.

Domain TrustRank’ı – Domainin güvenilirliğini ölçerek, domainler arasında hesaplama yapılır, bu güven yukarılara çıktığı sürece etkin bir etken olarak domainin arama motorlarında üst sıralara çıkacağının göstergesi olarak söylenebilir.

Link Sayısı – Domaine en az bir backlink veren sayfaların sayısı, Örneğin; siteismi.com/index.html ve siteismi.com/hakkimizda.html sayfalarından kendi domainimizdeki sayfaya link verildiğini varsayarsak, kendi domainimize giden backlink sayısı iki link olarak sayılırlar.

Domaine Giden Link Sayısı – Link sayısına istinaden, kök domaine giden link sayısı olarak hesaplanır. Örneğin; siteismi.com/index.html ve siteismi.com/hakkimizda.html sayfalarından domainimize gelen tek bir backlink olarak sayılır. Diğer yandan ise verilen sayfaların ikisinde de sitelerin ana sayfasına giden linkler bulunuyorsa ve varsa bunlar kesinlikle domaine giden iki adet link olarak varsayılmaktadır.

Web Sitelerinde Linklenen Kök Domainlerin Sayıları Nedir Nasıl Belirlenmektedir;

Bilinmesi gerekmektedir ki o siteler üzerinde herhangi bir sayfada olan veya giden linklere sahip olarak en az bir sayfa içeren farklı domainlerin sayısı olmaktadır. Örnek verilmesi gerekirse eğer, siteismi.com/index.html ve ayrıca siteismi.com/gov/about/ sayfalarının ikisi de www.siteismi.com adreslerine link içeriyorsa, bu nasa.gov kök adreslerinin domainlerine gitmektedir ve aynı zamanda sadece bir link olarak sayılmaktadır.

Diğer yandan web siteleri ile ilgili olarak genel araştırmalar yaparken sık şekillerde karşılaşacağınız terimlerden bir tanesi kesinlikle Otorite linkleri olmaktadır ve webmaster terimleri arasında ayrıca kategorisinde sizlerinde bu kavramları en iyi şekillerde bilmeniz gerekmektedir. Backlinkler arama sıralarını belirleme süreçleri boyunca oldukça etkili olmaktadır. Bu nedenlerden dolayı da backlinkler seo çalışmalar esnasında bu yapılırken bizlere de daima yardımcı olacak otorite link kavramı içerik üreten ve her hangi bir ticari amaç gütmeyen siteler için mutlaka kullanılması gerekmektedir.

Diğer yandan yüksek pagerank, trustrank ve alexa rank değerlerine sahip olan başlıca Üniversitelerin edu.tr ve ayrıca Devlet dairelerinin gov.tr uzantılı olan web siteleri, otorite siteler olarak karşımıza çıkmaktadır ve bu sitelerden de verilen linkler otorite linkler olarak tabir edilmektedir. Fakat bu otorite sitelerden alınan linkler sayesinde seo yönünden oldukça ve fazlasıyla etkili olmaktadır. Dünyaca ünlü arama motoru olan Google gözünde maddi kazanç elde etmeden ilk önce mutlaka, karşılıksız hizmet veren bu sitelerden içerikleriniz ile ilgili olarak alacağınız linkler sizleri aramalarda üst sıralara çıkaracak şekillerde ve en etkili yöntemler ile etkili çalışmaları içermektedir.

Edu ve Gov uzantılı olan sitelerden link almak oldukça zor ve emek istemektedir. Otorite sitelerden link almak için blog yorumlarını, web sitesi ziyaretçi defterlerini ve ayrıca forum özelliklerini en iyi şekillerde değerlendirmeniz gerekmektedir. Otorite siteler zaman içerisinde bazı kötü niyetli olan ve fark ettikleri için sistemlerini değiştirmeleri gerekmektedir. Bu ilgili olan sitelerden linkleri alabilmeniz için şu anlarda ve sıralarda gerekli olan sistemleri link alımlarına açık siteleri bulmanız ve gerekli işlemleri yaptırmanız gerekmektedir. Ancak bilinmesi gerekmektedir ki seo anlamlarında ciddi araştırmalar ve emek veren kullanıcılar ile paylaşan web sitelerinden daha güncel otorite site listelerini kısa sürede ve en etkili şekillerde edinebilirsiniz. Fakat bu işlemleri sizlerde değil de başka kişilere yaptıracaksanız eğer mutlaka konusunda uzman ve deneyimli kişiler tarafında gerekli hizmetleri almanız gerekmektedir. Eğer konusunda uzman olmayan kişilerden gerekli hizmetleri alırsanız işlemlerinizin sonuçlarına ulaşamayarak gelecek zamanlarda olası sorun ve problemler ile karşılaşabilirsiniz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim