Google Spor Müsabakalarına Yorum Özelliği Getirdi!

Google Spor Müsabakalarına Yorum Özelliği Getirdi!

Canlı Spor Müsabakaları İçin Google, Kullanıcı Yorumları Özelliği Getirdi

Kullanıcılar, spor müsabakaları için Google arama sonuçları üzerinden artık yorum da bırakabilecekler. Ama bu özellik sadece örneğin maçın canlı yayınlandığı zamanlar için geçerli. 
Geçtiğimiz haftalarda bazı yayın sitelerinde Google’ın arama sonuçlarına yepyeni bir özellik eklediğini okumuştuk. Bu özellik sayesinde kullanıcılar arama sonuçlarında da yorum bırakabilecekler. Ancak bu özellik, spor karşılaşmaları için zaman açısından biraz kısıtlı. Spor karşılaşmalarında yorumlar yalnızca canlı yayın esnasında yapılabilecek. 

Google Arama Sonuçlarında Nasıl Yorum Bırakılıyor?

Bir maçla ilgili arama yaptığınızı düşünün. Örneğin; “Fenerbahçe Galatasaray maçı” gibi bir arama yaptığınızda, sonuçlarda “daha fazlasını göster” butonuyla karşılaşacaksınız. Bu butona tıkladığınızda veya dokunduğunuzda sağ altta “yorumlar” butonunu fark edeceksiniz. İşte bu alana tıklayarak açtığınızda, Google’da arama yapan kullanıcıların bıraktıkları yorumları artık görebilirsiniz. 

Kendi Yorumlarımı Nereden Takip Edebilirim?

Google şu an tüm kullanıcılara; filmler, TV programları ve kitaplar hakkında yıldız işaretleri üzerinden puanlama yapabilme seçeneği sunuyor. Şimdiki yenilikse, bu değerlendirmelere ek olarak artık yorum da bırakabiliyor olmanız. 
Bu link üzerinden, herhangi bir maçla ilgili, maçın oynandığı esnada yapılan yorumlara göz atabilirsiniz: https://www.google.com/search/contributions 
Tabii ki buna kendi yorumlarınız da dahil. 
Özellik şu an her dil veya dünyanın her bölgesi için aktif değil. Ama yukarıdaki linki tıkladığınızda göreceksiniz ki, Türkiye’de kullanıma açılmış gibi görünüyor! 
Eğer bu konuyla yakından ilgileniyorsanız ve daha detaylı bilgiye ulaşmak istiyorsanız buradan kontrol edebilirsiniz: https://support.google.com/websearch/answer/7632798?hl=en&ref_topic=9153329 
Bu yorum özelliği şu an için sadece spor karşılaşmaları için geçerli. Ve yorum özelliği, sadece maçın oynandığı esnada aktifleşiyor. Eğer sporla yakından ilgiliyseniz, insanların maçlara ne tür tepkiler verdiklerini bu alandan canlı olarak takip edebilirsiniz. 

Google, Arama Sonuçlarında Artık Daha Az Sayıda Video Ve İmaj Kutusu Gösteriyor

Eğer web site trafiğinizin büyük bir bölümünü, arama sonuçlarındaki video ve görsel alanlarından elde ediyorsanız bu güncelleme trafiğinizi etkilemiş olabilir! 
Yakın zamanda yapılan bir araştırma, arama sonuçlarındaki video ve görsellerin yaklaşık olarak %25 oranında daraltıldığını gösteriyor. 
13 ve 14 Kasım tarihlerinde, hem video kutusu hem de video karusel formatındaki arama sonuçlarının, öncesine göre daha küçük bir hacimde gösterildiği tespit edildi. 
Aynı düşüş, görseller için de geçerli. Görsellerdeki düşüş oranı ise %30’ları buluyor. 

Arama Sonuçlarında, Daha Az Video Ve Görsel Demek, SEO Açısından Neleri Değiştirir?

Bildiğiniz gibi, Google’ın gerçekleştirdiği birçok yeniliğin sonucu olarak, Google sonuçlarında birinci sıraya yerleşmek (ya da ilk ona girmek) artık tek başına yeterli değil. Çünkü, bugünlerde Featured Snippets gibi, ya da sonuçlarda kullanıcılara gösterilen video kutuları gibi, kullanıcılara içeriğinizi sergileyebileceğiniz çok farklı alanlar da var. 
Bazı siteler, anahtar kelimelerde başarılı olamadıkları halde, kaliteli video ve görsellerle birlikte rakiplerine önemli farklar atabiliyor. Böyle bir gelişme, bu tür sitelerin trafiğini önemli oranda değiştirebilir!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim