Otoriter Sitelerden Backlink Mi? Tutarlı Sitelerden Backlink Mi? - 2

Otoriter Sitelerden Backlink Mi? Tutarlı Sitelerden Backlink Mi? - 2

Bildiğiniz gibi geçen haftaki “OTORİTER SİTELERDEN BACKLİNK Mİ? TUTARLI SİTELERDEN BACKLİNK Mİ?” başlıklı makalemizde, görüşlerini tutarlı linklerden yana kullanan SEO uzmanlarına yer vermiştik. İlk makalemiz için tıklayın! 
Yazımızı kaçıranlar için konuyu kısaca hatırlatalım. SEO dünyasının önde gelen yazarlarından Andrew Dennis konunun uzmanı link geliştiricilere şu soruyu yöneltmişti: “Diğer tüm metriklerin aynı olduğunu varsaydığımızda ne tür backlinkleri tercih ederdiniz? Yüksek otoritede ama tutarlılığı daha az seviyede olanı mı yoksa tam tersine, tutarlılık açısından yüksek ama otoriterlik açısından daha düşük seviyede olan bir linki mi?”
Bu makalemizde ise karşıt görüşlere yer vereceğiz. Yani, otoriter sitelerden backlinki tercih eden SEO uzmanlarına. Bakalım, görüşlerini hangi temellere dayandırmışlar?

Otoriter Linklerin Aramalara Etkisi Daha Büyük

Yüksek otoritedeki linkleri tercih edeceklerini belirten uzmanların bu görüşlerinin altında yatan sebep, genel olarak bu linklerin aramalarda daha büyük etkiye sahip olmaları!

İşte Cevaplar

“Benim tercihimi daha yüksek tutarlılıktaki linkler yerine, otoriterliği daha yüksek olan linklerden yana belirtmemin nedeni, otoriterliği daha düşük olan bir linkin net bir değer yaratmayacak olması. Biraz daha somutlaştırmam gerekirse, dönüşüm kazandırma olasılığı daha düşük. Google gelecekte şu anki anlayışını belki değiştirebilir. Ama gözlemlediğim kadarıyla otoriterliği yüksek olan linkler daha etkili.”
Ross Hudgens, Siege Media
“Bu soru gerçekten de ağır bir soru! Ama mutlaka birini seçmem gerekiyorsa otoriter linkleri tercih ederdim. Rekabet çok yüksek ve otoriterlik olmadan başarıya ulaşmak çok zor. Tutarlılık tarafı zayıfsa, anahtar kelimeleri, iç linkleri optimize ederek güçlendirmeye çalışırdım ama otoriterlik bana göre önce gelmeli.”
Paul May, BuzzStream
“Tutarlılık da otoriterlik de önemli. Doğrusunu söylemek gerekirse, bir link hakkında değerlendirme yaparken bu ikisini ayrı düşünemezsiniz. Açıkçası, oranları karşılaştırırdım. Hangisi, kendi özelinde daha değerli. Otoriter ama hangi oranda? Benzer şekilde, tutarlılığı var ama hangi oranda? Bu şekilde sorardım. Sorumuzda metriklerin eşit olduğunu hayal ettiğimize göre, bu durumda otoriterliği ön planda tutardım. Çünkü linkin otoritesi yüksekse, on-page optimizasyonunuza güvenirsiniz. Bu, arama motorlarının sayfanızı ne için öne çıkardığını anladığını gösterir. Bu konuda başarılı değilseniz, otoriter linkler büyük birer yardımcı.”
Nash Ricci, Page One Power
“İkisini de seçsem harika olurdu. Açıkçası bu sorunun cevabı, yaptığım işe göre değişirdi. Yani detaylarını düşünürdüm. Ama genel olarak yüksek otoriterliğe sahip linki tercih ederdim diyebilirim. Tutarlılığı düşük olsa bile. Çünkü uzun dönemli düşündüğünüzde, otoriterliği yüksek olan bir sayfadan link kazanmak, resmin bütününe baktığımızda daha faydalı olurdu. Otoriterliği düşük linkleri kazanmak çok daha kolaydır.”
Casie Gillette, KoMarketing
Daha Geniş Kitlelere Ulaşmak;
Kimi uzmanların tercihlerini etkileyen diğer bir sebep de daha geniş kitlelere ulaşabileceklerini, görünürlüklerini artırabileceklerini düşünmeleri.
“Çok güzel bir soru. Üçüncü bir opsiyon olsaydı daha iyi olurdu. Örneğin; tek link yerine çeşitli kaynaklardan daha fazla sayıda linkler gibi… Eğer böyle bir tercih şansımız yoksa seçimim otoriter linklerden yana olurdu. Çünkü bu, daha fazla kişiye ulaşmak demek! Çünkü otoriterlik yüksekse daha çok trafik kazanılacağını biliyorum. Daha fazla trafik de daha fazla insana ulaşmak demek.”
Wayne Barker, Boom Online Marketing
“Öncelikle şunu belirtmeliyim ki tüm metriklerin eşit olması gibi bir durum pek de gerçekçi değil. Ama yine de cevabım otoriter linklerden yana olurdu. Çünkü otoriterlik; içeriğimin, web sitemin editörlük açısından tüm engelleri aştığının bir göstergesidir, bu da daha fazla link getireceğinin bir işaretidir bana göre. Ana akım, lider bir siteden elde ettiğiniz yüksek görünümle, daha niş sitelerden ek linkler kazanma olasılığınız neredeyse kesindir.”
Will Critchlow, Distilled



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim