Otoriter Sitelerden Backlink Mi? Tutarlı Sitelerden Backlink Mi?

Otoriter Sitelerden Backlink Mi? Tutarlı Sitelerden Backlink Mi?

Bir backlinkin değeri hakkında konuşurken sizce şu iki özellikten hangisi daha ön planda? Linkin tutarlı olması mı, yoksa otoriter bir özellik taşıması mı? 
SEO dünyasının önde gelen yazarlarından Andrew Dennis bu soruyu, konunun uzmanı link geliştiricilere yöneltmiş!

Relevance & Authority Karşılaştırması

3 bölümden oluşan bu yeni yazı dizimizde bugünlük sadece “relevance” yani linkin tutarlı olmasının daha faydalı olduğunu savunan uzmanların görüşlerine yer vereceğiz. 
Uzmanlara sorulan soru gayet açık ve net:
“Diğer tüm metriklerin aynı olduğunu varsaydığımızda ne tür backlinkleri tercih ederdiniz? Yüksek otoritede ama tutarlılığı daha az seviyede olanı mı yoksa tam tersine, tutarlılık açısından yüksek ama otoriterlik açısından daha düşük seviyede olan bir linki mi?”

İşte cevaplar:

“Sorulan soru, ait olduğu konsept düşünüldüğünde cevap vermesi gerçekten zor bir soru. Otoriter özelliği yüksek olan linkler iyidir ama eğer diğer tüm metriklerin aynı olduğunu varsayıyorsak benim tercihim tutarlı, konsepte uygun linkler olurdu. Neden derseniz, ikisi de eşit oranda trafik getiriyorsa, tutarlılığı olan anlamlı linklerin uzun dönemde getireceği trafik daha çoktur. Daha doğrusu yüksek trafik potansiyeli daha çoktur diyebilirim.”
Nick Eubanks, IFTF

“Benim tercihim, otoriterliği düşük olsa bile tutarlı linklerden yana olurdu. Bana göre tutarlı linkler trafik açısından daha faydalılar. Açıkçası aynı trafik etkisini otoriterliği yüksek olsa da tutarlılığı düşük olan linklerden beklemezdim. Birilerinin geliştirmiş olduğum bir linki tıklaması benim de hoşuma gider; ama bağlı olduğu konseptle ilgisi olmayan bir linki kimse istemez.”
Julie Joyce, Link Fish Media

“Ben olsam tutarlılığı yüksek olan linkleri seçerdim. Çünkü böyle bir durumda domain zaten otoriterdir diye düşünürdüm. Bu yüzden tutarlılığı ve konseptle bütünlüğü varsa hedef kitleden çekeceği trafik daha yüksek ve verimli olur! Hatta bunun dönüşüm gibi diğer önemli oranlara da katkısı olacaktır. Tabii herkesin hayali tüm linklerin hem otoriter hem de aynı zamanda tutarlı olmaları. Fakat bu daha çok politikacıların işi. Ancak link geliştirmek öyle bir iş ki yaptığımız şey kimi zaman sadece rakamları keşfetmek ve ona göre hareket etmek.”
Annalisa Hilliard, Pole Position Marketing

“Eğer SEO çalışmalarınızdaki hedefiniz bir şirketin, markanın büyümesi ve dönüşüm oranlarını artırmasıysa o halde tercihiniz tutarlılığı yüksek bir web sitesi inşa etmek olurdu. Bunun yanında otoriterlik henüz düşükse, bunu normal karşılamanın sakıncalı bir tarafı yok. Oldukça açıktır ki web sitenizin profilini oluşturan linkler mutlaka tutarlı olmalı ki sitenin bütününe negatif bir etki yaratmasın!”
Moosa Hemani, SEtalks

“Otoritesi yüksek linkleri herkes ister ama benim fikrimi sorarsanız tutarlı linkler yarışı daima kazanırlar! Çünkü her şeyin organik olmasını istediğimiz bir dünyada linklerin de doğal özelliklere sahip olmasını istememiz çok doğal. Tutarlı linkler kendi doğal habitatında yaşarlar ve kullanıcılar bu linkleri tıkladıklarında işler anlamlı yürür. Bu da sıralama sinyalleri için daha güçlü bir işaret yaratacaktır. Google, 2013’ten bu yana “Toolbar PageRank” güncellemesi yapmış değil ve şundan eminim ki bunun nedeni diğer 3. parti metriklerin önünü açmak falan değil. Şu an kalitesinden gayet memnunlar.”
David Farkas, The Upper Ranks

Bitirirken:

Tutarlılığı yüksek olan linkleri tercih eden uzmanlar oldukça haklılar gibi görünüyor. Ama belirttiğimiz gibi bu yazımızda, görüşlerin sadece bu tarafına yer verdik. Önümüzdeki hafta karşıt görüşteki, yani otoriterliği daha yüksek olan linkleri tercih eden uzmanların da görüşlerine yer vereceğiz. Takipte kalın!

Yazımızın 2. Bölümü için Tıklayın!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim