Yerel SEO'nun Önemli Olduğu 4 Sektör

Yerel SEO'nun Önemli Olduğu 4 Sektör

Avukat mısınız? Bilgisayarcı? Restoran sahibi veya tesisatçı? Bu 4 sektörden birine dâhilseniz, SEO ile hızlı bir büyüme potansiyeline sahip olduğunuzu hemen belirtelim!


SEO dünyasındaki rekabeti, yerel aramalar noktasında değerlendirdiğimizde, rekabetin çok daha büyük olduğunu söyleyebiliriz. Hatta günden güne bu rekabetin daha çok bütçe gerektirdiğini ve rekabete girmenin bile zorlaştığını bilmelisiniz. 
Bu yüzden lokâl (yerel) SEO’nun değeri de günden güne artıyor. 
Tüketicilerin %80’i, yerel, yani yakın çevrelerinde bulunan bir ihtiyaçla karşılaştıklarında arama motorlarına başvuruyorlar. Müşteri yorumları hakkında bilgi toplayan, onlara anahtar sözcük destekli ve yerelle ilişkili içerikler sunan işletmeler; ayrıca güven sağlayarak ve hedef kitle odaklı çalışmalar yaparak, yereldeki başarılarını artırabiliyorlar!
Bu işletmeler yerel SEO’nun sağladığı katkıların farkındalar ve bunun marka itibarı için bir artı değer olduğunu da biliyorlar. Gelin, ne tür işletmelerin yerel SEO’yu pazarlama faaliyetlerine entegre edebileceklerine bir göz atalım.


1. Elektrik ve Su Tesisatı İşletmeleri
Ticarette yerel SEO, bu işi yapan çalışanlar için oldukça önemli bir yere sahip. Çünkü siz de tahmin edersiniz ki; elektrik ustası, su tesisatçısı gibi unvanlara sahip çalışanlar, yaptıkları iş gereği bulundukları adreslerden pek de ayrılmazlar. En azından uzun seyahatlere çıkmadıklarını biliyoruz. 
Ayrıca, bu tür hizmete ihtiyaç duyan müşteri de, elektrik veya suyla ilgili herhangi bir arızayla karşılaştığında, bu ihtiyacının acil olarak karşılanmasını talep ediyor. Eğer bir gün işten eve dönerseniz ve karşılaştığınız manzarada evinizin her yanını su basmışsa, su tesisatı ustanızın mümkün olduğunca çabuk gelmesini arzu edersiniz. 
Böyle bir durum başınıza gelseydi, eski sarı rehberler yerine hemen cep telefonunuza veya bilgisayarınıza sarılır Google’da arama yapardınız. Google’da arama yaparken de arama kutucuğunda mutlaka yer belirtirdiniz. Örneğin: “su tesisatçısı + Şişli +Fulya” gibi… Veya konum bilgileriniz açıksa “yakınımdaki su tesisatçıları” gibi…
Etkili bir yerel SEO’nun en büyük avantajlarından bir tanesi, kullanıcının arama yaparken cebinden 5 kuruş dahi harcamamasıdır. Bu yüzden, akıllı davranmalı ve bu tür aramalara kendinizi hazırlamalısınız. Örneğin; şirket web sayfanızda sizinle ilgili referansların ve gerçek yorumların bulunması büyük bir artıdır. 
Eğer bir yerel SEO stratejisi yapmaya zaman ayırırsanız bu etkiyi daha da artıracağınız kesindir. Rakipleriniz bunu yapmıyor olabilirler; çünkü açık konuşmak gerekirse elektrik ve su gibi hizmet alanlarındaki kişiler dijital pazarlamaya pek de zaman ayırmazlar. Bu yüzden, henüz keşfedilmemiş bu cevheri, bir fırsata dönüştürebilirsiniz.
O halde, SEO önerilerine geçecek olursak Google’ın, kullanıcıya değer katan, iyi kalitede içerikleri beğendiğini söylemeliyiz. Bu noktada bu hizmeti veren kişilerin yaptıkları işleri anlatan, faydalı bilgiler sağlayan içerikler paylaşmaları, kendilerini direkt olarak pazarlamalarından, övmelerinden daha etkili sonuçlar doğuracaktır. 
Örneğin bu konuda yabancı kaynakları inceledik ve Bill Howe adında bir su tesisatçısının web sitesi dikkatimizi çekti. Web sitesinde birbirinden ilgi uyandırıcı içeriklerle karşılaştık. İnsanlar Bill’in sitesini ziyaret ediyor ve ondan hizmet almamış olsalar bile, günlük yaşama dair paylaştığı pratik bilgileri okuyor, deneyim kazanıyorlar. Bu sayede, daha önce bir su tesisatçısından hiçbir zaman hizmet almamış bir kişi bile, Bill’in yazdıklarını okuyarak bir fikir sahibi olabilir ve deneyim kazanabilir. Örneğin; ülkemiz için düşünürsek şehir dışında okuyan öğrenciler için harika bir kaynak olabilir. 


2. Hukuk Danışmanlık ve Hizmetleri
Belki de yerel SEO’nun en faydalı olabileceği kişiler, avukatlar. Öncelikle, coğrafi olarak konumları değişen kişiler değiller, kendi bürolarında hizmet veriyorlar. Diğer önemli bir nokta, yaptıkları işte, müşterinin hukuk ihtiyacına göre, çok spesifik konularda hizmet sunuyor olmaları. Ayrıntının çok olması, SEO için bir fırsata dönüşüyor. İnsanların geneline baktığımızda, dişçiye veya avukata ihtiyaç duyduklarında kendilerine yakın olan ofisleri tercih ettiklerini görüyoruz. 
Avukatlık, günümüzde halen geçerliliğini ve değerini koruyan bir meslektir. Bu yüzden, avukatların ürettikleri içerikler üzerinden düşünürsek, bu içeriklerin ne kadar değerli olduklarını belirtmemize gerek yok sanırım. Değerli içerik de bildiğiniz gibi, başarılı SEO anlamına geliyor.


3. Tamirci Dükkânları
Tıpkı elektrik ve su tesisatı hizmetlerinde olduğu gibi, tamirci dükkânları da yerel aramaların en çok yapıldığı iş alanlarındandır. Bu tür işletmelerin tahmin edildiğinin aksine, yerele aramalarda öne çıkmak için birçok çalışma yapmalarının nedeni de budur. 
Araba tamirinden bilgisayar onarımına, benzer tamir hizmeti veren birçok işletmenin yerel SEO’nun fırsatlarından faydalandıklarını belirtebiliriz. Bu tür işletmelerin dezavantajlı oldukları tek konu, örneğin bir restoranda olduğunun aksine, müşterilerinin çok sık olmamasıdır. Bu da, müşterilerden gelen olumlu yorum sayısını azaltan bir faktördür. Bu yüzden, bu tür işletmelere önerimiz müşterilerden olumlu yorum alma konusunda daha fazla emek sarf etmeleridir. Böylece, yerel aramalarda hak ettikleri başarıya ulaşabileceklerdir. 


4. Barlar ve Restoranlar
Bu kez birkaç sürprizden bahsedelim! Bar ve restoran gibi işletmeler servis sunan işletmeler oldukları için, başarıları da ağırlıklı olarak müşteri memnuniyetinden ve dolayısıyla müşteri yorumlarından gelir. Duruma bu açıdan yaklaşırsak, yerel SEO kampanyalarının bu işletmeler için ne kadar önemli olduğunu anlayabiliyoruz. 
Ayrıca, bar ve restoranlar tamamen yerel odaklı hizmet sunarlar ve hedef kitleleri de kendi çevrelerindeki müşterilerdir. Bu yüzden, olumlu yorumların paylaşılması oldukça değerli bir etkendir. Hatta ilettikleri olumlu veya olumsuz yorum karşılığında müşterilerine kupon sunan restoranlar bile gördük. 
Restoran ve bar gibi işletmelerin Google’da sıralamalara nasıl dâhil edildiğini soracak olursanız, Google’ın size en yakın ve en iyi yorumları almış olanları ilk sırada gösterdiğini belirtelim!
Bitirirken:
Aslına bakarsanız, yerel SEO’nun önemsiz olduğu hiçbir sektör veya işletme yok; ama özellikle bu sektörlerin birinde hizmet sunuyorsanız hemen şimdi bir yerel SEO stratejisi oluşturmanızı tavsiye ediyoruz!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim