Video ve Multimedya İçeriklerin SEO'ya Etkisi

Video ve Multimedya İçeriklerin SEO'ya Etkisi

Son yıllarda, özellikle de ülkemizde, içerik çeşitliliğinin azaldığına şahit oluyoruz. SEO için içerik dendiğinde ne yazık ki birçok kişinin aklına sadece kelimeler ve tekst içerikler, makaleler geliyor! Halbuki içerik, çok zengin bir kavram ve içerik çeşitliliğinizi artırdığınızda bunun SEO çalışmalarına çok büyük katkısı olacaktır!
Dünyadaki trendleri soracak olursanız, 2017 ile birlikte birçok marka SEO çalışmalarını “multimedya içerikler” kullanarak destekliyorlar. Multimedya optimizasyonu dendiğinde, bu başlığın altında da tabii ki makaleler ve blog yazıları bunuluyor. Fakat buna ek olarak birçok içerik çeşidi de üretiliyor. Örneğin; info-grafikler, videolar, canlı yayınlar, podcast’ler, SlideShare sunumları, e-kitaplar, bilgilendirici rehber ve kataloglar, imajlar, durum çalışmaları, kontrol listeleri, web seminerleri (webinar), sosyal medya paylaşımları vb. Gördüğünüz gibi liste uzun! Yeter ki aklınıza koyun. 
SEO çalışmalarına multimedya optimizasyonunun en büyük katkısı, hepimizin bugünlerde peşinden koştuğu kaliteli backlink’lerdir! Multimedya optimizasyonunu ciddiye alarak uyguladığınızda, özellikle iki başlıkta büyük bir avantaj elde edersiniz:

Etkileşim Artışına Faydası

Her kullanıcının veya müşterinin de diyebiliriz; farklı farklı tercihleri, beğenileri vardır. Kimi insanlar e-kitaplara büyük ilgi duyarlarken, diğerleri kısa YouTube videolarını tercih edebilirler. İçerikleriniz çeşitlilik içerdiğinde, daha fazla insana ulaşırsınız. Sıralama faktörleri üzerine yapılan bir ankette, etkileşimin ve trafik verisinin en etkili sıralama faktörleri arasında 4. sırada yer aldığı tespit edilmiş. Ankete katılanların %36’sı, sosyal sinyallerin (sosyal medyadan elde ettiğiniz etkileşimler) gelecekte, sıralama faktörleri arasında daha büyük bir önem taşıyacağı görüşündeler. 

İçeriğin Tekrar Kullanılabilmesi

Farklı formdaki içeriklere yatırım yapmanın getirdiği bir diğer avantaj da, aynı içeriği farklı formatlarda zenginleştirebilmek! Örneğin, 1.000 kelimelik bir blog makaleniz varsa, makale içeriğini görsellerle besleyerek kaliteli bir info-grafik tasarlayabilirsiniz. Veya, makalenizdeki bilgileri değerlendirerek 45 dakikalık bir canlı yayın yapabilir veya bir webinar düzenleyebilirsiniz. Kaliteli içeriğin gerçek anlamda zaman ve emek gerektirdiğini düşündüğümüzde; içeriklerinizi multimedya optimizasyonu ile zenginleştirmek, size zaman açısından da büyük bir avantaj sağlayacaktır!
Multimedya optimizasyonunda, en etkili SEO pratikleri daima aklınızda olmalı. Sitenize trafik getirecek tüm alanları doğru bir şekilde optimize etmelisiniz. Böylece, içerikleriniz, arama sonuçlarındaki görünürlüğünüze somut bir katkı sağlayacaktır. Eğer video içerikler üretiyorsanız, YouTube’un da tıpkı bir arama motoru gibi servis sunduğunu unutmayın.

İçerik Analizini Unutmayın! 

Benzer şekilde, tüm içeriklerinizi düzenli olarak analiz etmelisiniz. İçeriklerin optimizasyonu da, profesyonel bir SEO çalışması gerektirir. Ölçüm ve raporlama araçlarınızı, tüm içerikleri birer kampanya olarak düşünerek, etkili bir şekilde kullanın. Şirket hedefleriniz, yüksek trafik ve dönüşüm oranları için tüm bu analitik çalışmalar birer zorunluluktur. Rakiplerinizle aranızdaki fark ne kadar büyük veya küçük olursa olsun, multimedya optimizasyonu ve içerik çeşitliliği size daima katkı sunacaktır. 
Türkiye’de, içerik çeşitliliğine verilen önemin, özellikle de son yıllarda, azaldığını gözlemlediğimizden bahsetmiştik. Her zaman olduğu gibi, bizim önerimiz, bunu bir fırsata dönüştürmeniz! Eğer rakipleriniz durgunsa, şimdi, fark yaratmanın tam zamanı!



Yorumlar

Teşekkürler bilgiler çok güzel yararlı. Ancak bunun için zaman çok önemli

Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim