Düşük Hacimli Anahtar Kelimeleri Küçümsemeyin

Düşük Hacimli Anahtar Kelimeleri Küçümsemeyin

Site trafiği elde etmek için bir anahtar kelime analizi mutlaka yapmışsınızdır. Peki ya, teknik olarak “düşük hacimli” olarak ifade edilen anahtar kelimeleri yeterince önemsiyor musunuz? Bu yazımızda, düşük hacimli anahtar kelimelerin önemini anlatıyoruz ve işinize çok yarayacak bazı pratik SEO teknikleri de vereceğiz! 

Tüm SEO uzmanları, yüksek hacimli ve rekabeti az olan anahtar kelimelerin peşinden koşarlar. Yüksek hacimli anahtar kelime demek, kullanıcıların çok sık kullandıkları “arama kelimeleri” demektir.

Düşük Aranma Hacimli Anahtar Kelimeler Nelerdir?

Eğer bir anahtar kelime grubu Google’da, ayda yaklaşık olarak 250 kereden daha az aranıyorsa, bu tür anahtar kelimelere düşük hacimli anahtar kelimeler diyebiliriz. Gözden kaçan ve çok az kişinin bildiği bir gerçek var, o da düşük hacimli anahtar kelimelerin de site trafiği sağlayabilir olduğu. 

Tabii ki, bu az bilinen SEO tekniğini hayata geçirebilmek için yapmanız gerekenler var. 

Düşük hacimli anahtar kelimeleri avantajlı kılan en önemli nokta, kullanıcılara direkt olarak seslenmeleri. Yani, kullanıcıların yaptıkları aramalarla neredeyse birebir eşleşiyor olmaları! İkinci avantaj ise, rakipleriniz, büyük ihtimalle bu kelime grubunu önemsemiyor. Onlar da herkes gibi sadece yüksek hacimli anahtar kelimelere odaklanmış durumdalar!

Düşük hacimli anahtar kelimelerin size çok sayıda müşteri sağlamayacağı doğrudur; ama bu, bu fırsatı kullanmamak anlamına gelmez. Bu kelime grupları da site trafiğine katkı sağlayacaktır. En temel olarak yapmanız gereken, düşük hacimli anahtar kelimeleri de içeren bir içerik stratejisi kurgulamaktır. 

Düşük Hacimli Anahtar Kelimelerin SEO Avantajları:

• Uzun kuyruklu anahtar kelimelerin önemini anlatmaya gerek yok. Düşük hacimli anahtar kelimeler bu gruba girerler ve tutarlılık, konu ile ilgili olmak açısından avantajlıdırlar!

• Özellikle niş alanlarda, küçük işletmeler için ek avantaj sağlarlar.

• Düşük hacimli anahtar kelimeler için ayıracağınız içerik bütçesi, size kazandıracağı bütçeden daha azdır. (Satın alma niyeti yüksek kullanıcıları çekerler)

• Çeşitlilik yaratır (içeriklerde), bu da daha yüksek site trafiği anlamına gelir. 

Düşük Hacimli Anahtar Kelimeler İçin SEO Teknikleri

1. Aylık 0-200 arasında aranan anahtar kelimeleri tespit edin. 

2. Tercih edeceğiniz anahtar kelimelerin rekabetinin az olmasına dikkat edin. 

3. Anahtar kelimeleri seçerken, ilgililik ve tutarlılık odaklı olun. Yani, kullanıcılara ne kadar direkt hitap ediyorsa o kadar iyi. 

4. Dönüşüm odaklı anahtar kelimelere öncelik verin. (Satış getirecek veya siteye abone sağlayacak nitelikteki kelimeler)

5. Ayıracağınız içerik üretim bütçesi, size sağlayacağı faydayı aşmamalı.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim