Anahtar Kelime Araştırması ve Başarı

Anahtar Kelime Araştırması ve Başarı

Anahtar Kelime Araştırması

Anahtar kelime rekabeti ve anahtar kelime yönlendirmesi hakkında bu kadar bilgiyi nereden aldık?
Burada listelenmiş olan araştırma kaynaklarından:
Google Adwords’ün Anahtar Kelime Aracı
Arama için Google Insights
Google Trends Anahtar Kelime Rekabeti Tahmini
Microsoft Reklamcılık Zekası
Wordtracker’ın Ücretsiz Temel Anahtar Kelime Rekabeti
Google’ın AdWords Anahtar Kelime aracı anahtar kelime araştırması için yaygın bir başlangıç noktasıdır. Sadece anahtar kelimeler önermek ve tahmini aranma hacmini sunmakla kalmaz, bununla birlikte, bu terimler için aktif ücretli kampanyaların maliyetini de tahmini olarak söyler. Belirli bir anahtar kelimenin hacmini saptamak için Eşleşme Türünü [Tam Eşleşme] olarak ayarladığınıza emin olun ve Yerel Aylık Aramalar’ın altına bakın. Bunların, toplam aranmayı yansıttığını unutmayın. Sıralamanıza ve tıklanma oranınıza bağlı olarak, bu anahtar kelimeler için elde ettiğiniz gerçek ziyaretçi sayısı genellikle çok daha az olacaktır.
Anahtar kelime bilgisi için daha gelişmiş veriler içeren başka kaynak araçlar da vardır.

Anahtar Kelime Zorluğu
Başarı ihtimalim nedir?
Hangi anahtar kelimelerin hedefleneceğini bilmek için, sadece belirli bir terim veya kelime grubu için rekabeti anlamak değil, aynı zamanda bunların sıralamaya girmesi için yapılacak çalışmayı anlamak gerekir. Eğer büyük markalar ilk 10 sırayı kaptıysa ve siz internet sektörüne yeni giriş yaptıysanız, sıralamalar için bu zorlu mücadeleyi vermek yıllar alabilir. Anahtar kelime zorluğunu anlamak, bu sebeple önemlidir.

İçerik ve Anahtar Kelime Başarısı
Arama motorları en iyi sonuçları olabildiğince sunarak performanslarını durmadan geliştirmeye çalışırlar. “En iyi” sübjektif bir şey olduğu halde, arama motorlarının, arama yapanları memnun eden türdeki sayfalar ve sitelerle ilgili çok iyi düşünceleri vardır. Genellikle bu siteler ortak özelliklere sahiptir:

Kullanımı, dolaşımı ve anlaşılması kolaydır.
Sorgu ile ilgili doğrudan, işlenebilir bilgi sunar.
Profesyonelce tasarlanmış ve modern tarayıcılarla erişilebilirdir.
Yüksek kalitede, legal ve güvenilir içerik sunar.
İnanılmaz teknolojik gelişmelere rağmen, arama motorları hala metinleri, görselleri ve videoları bir insanın anlayabildiği gibi anlayamıyorlar. Bu yüzden, içerikleri sıralamak için, içeriği anlamak amacıyla siteler ve sayfalar hakkındaki meta bilgileri (mutlaka meta etiketler olacak diye bir şey yok) temel alırlar. Web sayfaları uzayda bir boşlukta bulunmazlar gerçek insanlar bunlarla etkileşime geçerler. Arama motorları, insanların web sayfalarıyla nasıl etkileşime geçtiğini “gözlemlemek” için verileri kullanır ve bu onlara, sayfaların kalitesi ile ilgili olağanüstü sezgiler verir.

Kullanılabilirlik ve Kullanıcı Deneyiminin Etkisi
Arama Motoru Sıralamaları Üzerine
Arama motorlarının doğrudan dikkate aldığı, anahtar kelimeleri, linkleri ve site yapısını içeren sınırlı bir sayıda değişken vardır. Bununla birlikte, linkleme modelleri, kullanıcı bağlılık metrikleri ve yapay zeka aracılığıyla arama motorları, bahsi geçen site hakkında hatırı sayılır sayıda görüş kazanır. Kullanılabilirlik ve kullanıcı deneyimi arama motoru sıralama başarısında “ikinci sırada”dır. Bir sitenin, arama motorlarının yüksek kalite olarak yorumladığı dış popülaritesine, dolaylı ama ölçülebilir yarar sunarlar. Buna, “kimse çöp siteye link vermez” fenomeni denir.

Anlayışlı, empatik bir kullanıcı deneyiminde ustalaşmak, ziyaretçileri olumlu etkiler, paylaşma, imleme, tekrar ziyaret etme ve linkleme konusunda onları cesaretlendirir arama motorlarına giden ve yüksek sıralamaya katkı yapan işaretler olarak gider.

Kaliteli İçeriğin Sinyalleri
1. Bağlılık Metrikleri
Bir arama motoru, sonuçların bir sayfasını size sunduğunda, bu sonuçlara olan ilginizi inceleyerek kendi başarısını ölçebilir. Eğer birinci linke tıklayıp hemen sonrasında geri butonuna basıp ikinci linke tıklamaya çalışırsanız, bu, ilk sıradaki sonuçtan memnun kalmadığınızı gösterir. En başından beri arama motorları “uzun tıklama” kullanıcıların, tekrar denemek için anında arama sayfasına geri dönmedikleri sonuçlara tıklamaları aramışlardır. Bir gündeki milyonlarca sorguyu topladığınızda, arama motorları sonuçlarının kalitesini sorgulamak için iyi bir veri havuzu oluştururlar.
2. Yapay Zeka
2011’de Google, sıralama algoritması için Panda Güncellemesini başlattığında, kalite için web sitelerini yargılama şeklini önemli biçimde değiştirmiştir. Google, “düşük kaliteli” içeriği belirlemek için, 1000’lerce siteyi insan değerlendiriciler tarafından manüel olarak derecelendirmeye başladı. Sonra Google yapay zekayı insan değerlendiricilerle birleştirdi. Bilgisayarlar, insanların düşük kaliteli bir siteyi nasıl yargıladığını doğru olarak anlayabildiğinde, algoritma internetteki milyonlarca siteye uygulandı. Sonuç, Google arama sonuçlarının %20’sinden fazlasının tekrar sıralanmasıyla deprem gibi bir değişimdi.
3. Linkleme Modelleri
Arama motorları internetin link yapısının oy ve popülarite için bir yetkili olarak sunulmasının ilk zamanlarında, daha yüksek kalitedeki sitelerin ve bilgilerin, daha az kullanışlı ve daha az kaliteli eşlerinden daha fazla link aldığını keşfetti. Bugün, link analiz algoritmaları ciddi anlamda gelişti, ama bu ilkeler doğruluğunu korudu.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim