Doğal Backlink Nasıl Alınır ve Google Hangi Linkleri Sevmez

Doğal Backlink Nasıl Alınır ve Google Hangi Linkleri Sevmez

Sitenizin Google’dan ceza aldığını düşünüyorsanız, hangi linklerde hata yapmış olabilirsiniz? İşte bu yazımızda sizleri, Google’ın pek de hoş bakmadığı türdeki linkler hakkında bilgilendireceğiz. Böylece, hangi noktada hata yapmış olabileceğinizi kontrol edebilirsiniz. 
Daha önceki yazılarımızda da bahsetmiş olduğumuz gibi linkler, Google’ın sıralama algoritmaları için en önemli faktörlerden biridir. Bu yüzden her site sahibi ve yayıncı mümkün olduğunca yüksek sayıda link geliştirmenin peşinden gider. Ancak ne yazık ki bazı linklerin sitenize kesin bir şekilde zarar vereceği açıktır, bu yüzden link geliştirme çalışmalarında dikkatli davranmalısınız!
Çok genel bir ifadeyle Google’ın, doğal ve editör elinden çıkmış içerikleri beğendiğini belirtebiliriz. 
Bu yüzden linkler, satın alınmış türde linkler olmamalı. Yine kendi doğal akışında, doğal olarak referans gösterilmiş linkler en iyisidir! 
Çünkü Google, onayladığı türdeki bu linklere değer verir ve puanlar. Linke verilen puan arttıkça, o linkin değeri de artar. 
Google’ın kimi linkleri cezalandırmasının sebebi de bahsettiğimiz doğallıktan uzak olmalarıdır. Daha doğru bir ifadeyle, Google kandırıldığını düşündüğü an olumsuz tepkisini mutlaka gösterecektir diyebiliriz. İşte bu yüzden, istemeden de olsa Google’ı kandırmamak için aşağıdaki türde linklerden uzak durun!
Ücretli Linkler: Bir link için, hangi yollardan olursa olsun (satın alma, kiralama…gibi) ödeme yapılmışsa, Google bundan hoşlanmayacaktır. Eğer reklam satın almış ve sitenize trafik sağlamışsanız burada izleyebileceğiniz en iyi politika, satın aldığınız linklere bir “NoFollow” niteleyici eklemek olacaktır. Böylece Google’a arama sonuçlarını etkilemeye çalışmadığınızı göstermiş olursunuz.
 
Sayfa Yönlendiricileri: Bunlar, yakın zamanda kapandığı haberini vermiş olduğumuz DMOZ.org gibi dizin siteleridir (veya “Best of the Web”, “Business.com” gibi). Bu tür siteler arasında güvenilir, dürüst olanların sayısı artık çok az. O yüzden, eğer bu sitelerden link kazanmak ve geri dönüş almak istiyorsanız; ki belki birkaç tanesi sizin sektörünüz için spesifiktir; bunda herhangi bir sakınca yok. Ama, beklentiniz büyük olmasın ve bu sitelerin peşine çok da düşmeyin.
 
Makale Dizinleri: Bu tür siteler, makale içeriklerinizi girmenize müsaade eder ve genellikle sitenize bir backlink yönlendirebilirsiniz. Fakat, yine içeriğin doğallığı noktasında değerlendirirsek, bu tür içerikler doğal değildirler! 
Bu tür sitelere, bu tür içerik girişleri yapsanız bile kimsenin okumayacağından emin olabilirsiniz, bu da siteniz için hiçbir etki yaratmayacağı anlamına geliyor. Ama Google tarafında dezavantaj yaratabilirler.
 
Global Linkler: (İş ilişkinizin olmadığı ülkelerden linkler) Herhangi bir operasyon yürütmediğiniz ülkelerden çok sayıda link kazanmış olmanız doğal değildir. Bu da Google’ın sizi yanlış anlamasına neden olabilir. Bu anlamda kontrol şart.
 
Link Verilen Anahtar Kelimelerin Kötü Düzenlenmiş Olması: Yine daha önceki yazılarımızda belirtmiş olduğumuz gibi, link verilen anahtar kelimeler Google’ın sayfanızın hangi konuyla ilgili olduğunu anlamasında yardımcıdır. Geçmişte bu işlevin normalden fazla kullanılmış olması nedeniyle günümüz SEO’sunda Google aşırı sayıda anahtar kelime ifade eden bu linkleri agresif SEO olarak değerlendiriyor ve sevmiyor! Kimi yazılarda örneğin bir cümlede “araba” diğer cümlede ise “satın al” kelimelerine link verildiğini görüyoruz. İşte böyle bir hataya düşmeyin!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim