Arama Motorları Araçlarının Popüler Özellikleri

Arama Motorları Araçlarının Popüler Özellikleri

Google Site Yöneticisi Araçları

Ayarlar

Coğrafi Hedef – Eğer bir site, belli bir yerdeki kullanıcıları hedefliyorsa, webmasterlar, sitenin ülke bazlı özel arama sonuçlarında nasıl çıkacağını belirlemesine yardımcı olacak ve aynı zamanda coğrafi sorgular için Google arama sonuçlarını geliştirecek bilgilerle bunu Google’a bildirebilirler.
Öncelikli Domain – Öncelikli domain, bir webmasterın sitesinin sayfalarının ne şekilde indeksleneceğini belirlediği bir özelliktir. Bir webmaster öncelikli domaini https://www.ornek.com olarak belirlerse ve Google bu siteye verilen https://ornek.com formatında bir link bulursa, buna https://www.ornek.com’a yönleniyor gibi davranacaktır.
URL Parametreleri – Sitenizdeki, “sort=price” ve “sessionid=2” gibi her bir parametre hakkındaki bilgiyi Google’a verebilirsiniz. Bu Google’ın sitenizi daha etkili biçimde taramasına, kopya içerik sunan parametrelerin görmezden gelinmesine ve Google’ın sitenizde tarayabileceği özgün sayfa sayısının artmasına yardımcı olur.
Tarama Oranı – Tarama oranı, tarama işlemi boyunca Googlebot’un isteklerinin hızını etkiler. Bunun, Googlebot’un bahsi geçen siteyi ne sıklıkla tarayacağına herhangi bir etkisi yoktur. Google, tavsiye edilen oranı, bir web sitesindeki sayfa sayısını temel alarak belirler.
Tanılar
Kötü Niyetli Yazılım – Sitenizde herhangi bir kötü niyetli yazılım bulunduğunda Google bunu size bildirir. Kötü niyetli yazılım sadece kullanıcılar için kötü değildir, aynı zamanda sıralamalarınızı da ağır bir biçimde etkiler.
Tarama Hataları – Eğer Googlebot sitenizi tararken, 404’ler gibi kayda değer hatalarla karşılaşırsa, bunu raporlar ve Googlebot’un erişilemez URL’ye yönlenen linki nerede bulduğunu belirler.
HTML Geliştirmeleri – Bu analiz, arama motoru dostu olmayan HTML elementlerini belirler. Özellikle meta açıklama sorunlarını, başlık etiketi sorunlarını ve indekslenemeyen içerik sorunlarını listeler.

İnternetteki Sayfanız
Bu istatistikler özellikle SEO’culara, anahtar kelime gösterimlerini raporlama, tıklanma oranları, arama sonuçlarında en çok gösterilen sayfalar ve linkleme istatistikleri gibi konularda benzersiz bir öngörü sunar. Birçok SEO’cunun, site yöneticisi araçlarındaki verilerin çoğu zaman yetersiz olduğundan yakındığına ve en iyi ihtimalle kabataslak ölçümler sunduğundan şikayet ettiğine dikkat edin.

Site Ayarları
Bu önemli bölüm, site haritalarını, robots.txt dosyalarını eklemenizi, site linklerini belirlemenizi ve sitenizi bir domainden diğerine taşıdığınızda adres değişikliği isteği yapmanızı sağlar. Bu bölüm aynı zamanda, önceki bölümde bahsettiğimiz “Ayarlar” ve “URL parametreleri” bölümlerini de içerir.

+1 Metrikleri
Kullanıcılar +1 butonu ile içeriğinizi Google+’ta paylaştığında, bu hareket çoğu zaman arama sonuçlarına not olarak düşülür. Bu bölümde, Google Site Yöneticisi Araçları, +1 paylaşımının, arama sonuçlarında sitenizin performansına etkisini gösteriyor.

Laboratuvar
Site Yöneticisi Araçları’nın, Google’ın dikkate aldığı raporları içeren Laboratuvar bölümü, hala deneme aşamasındadır ama yine de webmasterlar için önemlidir. Bu raporların en önemlilerinden biri, sitenizin ziyaretçiler için ne kadar hızlı veya yavaş yüklendiğini gösteren Site Performansı’dır.

Bing Web Uzmanı Araçları

Anahtar Özellikler

Sitelere Genel Bakış – Bu arabirim, Bing’in sağladığı arama sonuçlarında tüm sitelerinizin performansına genel bir bakış sunuyor. Metrikler bir bakışta, her site için tıklamaları, gösterimleri, indekslenen sayfaları ve taranmış sayfa sayısını içerir.
Tarama İstatistikleri – Buradan, Bing’in sitenizdeki kaç tane sayfayı taradığıyla ve herhangi bir hatayla karşılaşıp karşılaşmadığıyla ilgili raporları inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda Google Site Yöneticisi Araçları’ndaki gibi, Bing’in içeriğinizi keşfetmesi ve ön planda tutması için site haritaları yükleyebilirsiniz.
İndeks – Bu bölüm webmasterlara, Bing’in web sayfalarını nasıl indekslediğini inceleme ve kontrolüne yardımcı olma imkanı tanıyor. Yine Google Site Yöneticisi Araçları’ndaki ayarlara benzer şekilde, burada içeriğinizin Bing’le derlendiğini inceleyebilir, URL’ler ekleyebilir, arama sonuçlarından URL’leri çıkarabilir, gelen linkleri kontrol edebilir ve parametre ayarlarını düzenleyebilirsiniz.
Trafik – Bing Web Uzmanı’ndaki Trafik özeti, Bing ve Yahoo arama sonuçlarının verilerini birleştirerek, gösterimleri ve tıklanma verilerini raporlar. Buradaki raporlar, her bir anahtar kelimeye hedefli reklamlar alsaydınız, tahmini maliyetinin ne kadar olacağını ortalama olarak gösterir.

Özellikler

Güçlü Linkleri Belirlemek – Open Site Explorer, hangi linklerin en önemli olduğunu belirlemenize yardımcı olan metrikleriyle, tüm gelen linklerinizi sınıflandırır.
Link Veren En Güçlü Domainleri Bulmak – Bu araç size, domaininize link veren en güçlü domainleri gösterir.
Link Anchor Tekst Dağılımını Analiz Etme – Open Site Explorer,  insanların size link verirken kullandıkları metnin dağılımını gösterir.
Bire Bir Karşılaştırma Görünümü – Bu özellik size, birinin neden diğerinden daha üstte sıralandığını görmeniz için iki web sitesini karşılaştırma imkanı sunuyor.
Sosyal Paylaşım Metrikleri – Herhangi bir URL için Facebook Paylaş’ları, Beğen’leri, Tweet’leri ve +1’leri ölçer.

...



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim