Google Search Console’dan HTTPS Uyarısı Var!

Google Search Console’dan HTTPS Uyarısı Var!

Google Search Console, yeni Chrome browser duyurusu ile birlikte, şifrelerin ve diğer güvenlik bilgilerinin korunması ile ilgili bazı önemli uyarılarda bulundu! 
Daha önce herhangi bir http bağlantılı URL üzerinden bir siteye şifre ile giriş yaptınız mı? Büyük ihtimalle evet yaptınız. Bu yüzden, yeni Chrome ile de birlikte, ocak ayında yapılan bu güvenlik uyarısını dikkate alarak, artık bundan sonra http bağlantılı URL’ler kullanmanız şart!

Geçtiğimiz sabahtan bu yana Google, http bağlantılı URL üzerinden log in durumda bulunan web sitelerine, Search Console üzerinden uyarılar göndermeye başladı. Uyarıda, güvenilir olmayan ve istenmeyen şifre, veri toplama saldırılarının tetiklenebileceği söyleniyor. 
Ocak ayında Chrome 56 sürümüne geçişle de birlikte Google, http üzerinden servis sunmayan ve şifre dosyaları barındıran web siteleri için bir uyarı sistemini devreye sokacak.

Mesaj içeriği şöyle:
“2017 Ocak ayından itibaren Chrome ( versiyon 56 ve daha üstü), http üzerinden servis sağlamayan ve şifre, kredi kartı gibi güvenlik bilgileri barındıran siteleri “Güvenli Değil” olarak işaretleyecektir. 
Bahsedilen URL’lere; kredi kartı detayları ve şifre bilgileri içeren veri dosyaları da dâhildir ve konuyla ilgili olarak yeni Chrome’dan çok sayıda uyarı mesajı gönderilecektir! Bu uyarıların nerelerde görüleceğini anlamak için örnekleri inceleyin. Böylece kullanıcı verilerinin korunmasına yardımcı olmak adına aksiyon alabilirsiniz. “

Google, konuyla ilgili ayrıca Google+’ta da bir açıklama yaptı ve açıklamada şöyle deniyor:
“Ocak ayının sonu itibariyle, Chrome 56, şifre ve kredi kartı bilgilerini toplayan http sitelerini “Güvenli Değil” olarak işaretleyecektir. Sitenizin tümünde http etkinleştirmesi yapmanız tabii ki önemlidir ancak daha da önemlisi; eğer sitenizde şifre, ödeme bilgisi veya benzer kişisel veriler bulunuyorsa, http geçişi kritik önemdedir! Eğer, http geçişi yoksa verileriniz çalınabilir. #NoHacked”

Google zaten bir süredir sitelere http geçişi yapmaları konusunda uyarılarda bulunuyordu. Buna, http bağlantılı sitelere sıralamalarda öncelik tanıması da dâhil!



Yorumlar

Güzel bir yazı olmuş. Teşekkürler

Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim