Arama Motoru Tarafından İstenmeyen Site Modelleri

Arama Motoru Tarafından İstenmeyen Site Modelleri

Arama Motorlarında Sade Bir Html Kodlaması Kulanılmamalıdır

Arama motorlarının her alanda geliştiği gibi web sitesi alanında da yeni koşullarına her geçen gün bir yenisini eklemesine alıştık. Daha önce de demiştik kartlar onun elinde. Artık belirlediği standartlara uygun olmayan sitelere hiçbir desteği göstermeyen Google bu alanda öncelikle kodlama diline bakmaktadır. Bu nedenle sade bir html kodlaması ile temel metinlerin bulunması arama motorlarını oldukça kızdıracaktır.

İçeriklerinizi Kesinlikle Javascript Kodları Arasında Tutmayın

Google botları bu alanların içeriğini okuyamadığı için javascript dilini pek sevmez. Genelde de bu yüzden kodlar splash ve pop up tarzı materyaller oluşturulurken kullanılır. Bu alanda sevmediği kodlar arasında ajax dili de bulunmaktadır.Flash tasarımlar ve içerikler Google motoru tarafından okunamayan bir dildir. Özellikle görsel açıdan şıklık ve modern bir görünüm katmasına rağmen kodlama alanında okunabilirliği %1 olan bir dildir. Bu nedenle web site tasarımlarınızda bu dilden hiç olmadığınız kadar uzak durun.

Grafik ve görsel metinler de bir başka olumsuz yönde etkileyecek unsurdur. Bu maddenin nedeni üstte yazdığımız flash tasarımlar ile aynıdır.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim