Anahtar Kelime Oluşturma, Seçimi ve Sitenizde Kullanımı

Anahtar Kelime Oluşturma, Seçimi ve Sitenizde Kullanımı

Anahtar Kelimeyi Çıkardığınız Listenin Rekabetine Göre Seçebilirsiniz

Anahtar kelime seçimi belki de sitenizin yönünü değiştirebilecek bir faktördür. Öncelikle bu kelimelerin oluşum sürecinde yapmanız gerekenler ile başlayalım.

Anahtar kelime oluşumunda ürün, hizmet veya hitap ettiğiniz kişilerin arama sorgularından fikir alarak uzun bir liste çıkarın. Listenizde aranma oranlarına bağlı kalarak en düşük olanları eleyin. Ardından eş anlamlılar sözlüğünden listenizde bulunan kelimelerin benzerlerini tekrar listenize dahil edin. Eğer ki bir e-ticaret sitesine sahipseniz bu alanda ürünlerinizin yüzlerce olduğunu düşünürsek anahtar kelime listeniz bir o kadar kabarık olacaktır. Bu nedenle alt kategorilerin izi anahtar kelime olarak da belirleyebilirsiniz.

Vaktinizin Yarısını Anahtar Kelimeye Ayırın

Anahtar kelime oluşum sürecinde ayıracağınız vakit projenin %30 gibi büyük bir payını kaplaması gerekmektedir. Aynı zamanda anahtar kelimelerinizin eş benzerlerini bulmak için Google anahtar kelime aracı yanında Wordtracker, Wordstream, Thesaurus gibi hizmetlerden de mutlaka yararlanın. Bu araçların deneme sürümlerinden faydalanırsanız ücretli bir hesaba da geçiş yapabilirsiniz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim