Google'dan İçeriklerle İlgili Uyarı!

Google'dan İçeriklerle İlgili Uyarı!

Google; içeriklerin, sadece ve sadece link kazanımı amacıyla kullanımının yanlış olduğunu belirterek, bu konuda tüm yayıncıları uyardı! Eğer, içerik üretimi ve dağıtımı süreçleriniz yalnızca backlink kazanmak için yapılıyorsa; bunun, üretilen içeriğin kalitesine olumsuz etkisi oluyor... Bu da kullanıcının yanlış bir şekilde bilgilendirilmesi demek! Bildiğiniz gibi Google daima doğal olanı ve kaliteli olanı ön planda tutuyor. Sendikacı gibi faaliyet gösteren içerik üreticilerine ve yayıncılarına ceza gelebilir (penalty)!
Google, bağlantı düzenlerine aykırı bir şekilde çoklu kanallarda içerik yayınlayan herkesi uyardı! Ayrıntılı bilgi için bu linki incelemenizi öneriyoruz! 

Google Uyardı: İçerik pazarlaması çalışmalarınızda ilk önceliğiniz link kazanmak olmamalı!

Google, bu uyarının makale üretimi ve dağıtımına karşı yapılmadığını açıkça belirtti! Problem, bazı içeriklerin sadece ve sadece link kazanımı amacıyla üretilip dağıtılmasından kaynaklanıyor. Dilerseniz Google’ın açıklamasını direkt olarak paylaşalım: 
“Google; kullanıcıları bilgilendiren, başka bir sitenin takipçisi olsalar dahi onları eğiten nitelikteki içeriklere karşı değil. Ya da amacınızı, şirketinizi destekleyen içerikler de bizim için oldukça geçerlidir. Fakat, bağlantı düzenleri kurallarını ihlal eden ve dağıtımı geniş ölçüde yapılan ve öncelikli amacı link kazanmak olan siteler bulunuyor…
Sadece link kazanmak amacıyla içerik üreten sitelere karşı Google aksiyon almış durumda; çünkü web dünyasına bütünüyle baktığımızda bu tür içerikler faydalı değil, zararlılar. Amaç, öncelikli olarak link kazanmak olduğunda, makaleler (içerikler) düşük kalitede oluyor ve kullanıcıya iyi değil, kötü bir deneyim sunuyor.”

Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar Neler?

Yine aynı açıklamaya bağlı kalarak Google hangi noktalarda uyarılarda bulunuyor hemen belirtelim. Aşağıdaki maddeler, Google’ın kural ihlali olarak gördüğü davranışlardır:
 * Zengin anahtar kelimelerle kendi sitenize linkler oluşturduğunuz makaleler
 * Birçok farklı sitede yayınlanmış makaleye sahip olmak; oldukça yüksek sayıdaki farklı sitelerde, yüksek oranda makaleye sahip olmak
 * Yazdıkları konuyla ilgili bilgi sahibi olmayan editörler kullanmak veya çalıştırmak
 * Makalelerde sürekli olarak aynı içeriği veya benzer içeriği paylaşmak

Kendinizi Güven Altına Almak İçin Neler Yapabilirsiniz?

Bu uyarıları dikkate alarak, herhangi bir ceza almamak için şu 2 yöntemi izleyin: Spesifik bağlantılarınız (linkleriniz) için “nofollow” etiketi veya sayfa için “canonical” etiketi kullanın!

Dikkat! Yayıncılar da Risk Altında Olabilirler! 

Google’ın bu uyarısı, yazımızın başında da belirtmiş olduğumuz gibi; sadece içeriği dağıtan kanallar için değil! Yayıncılar da dikkatli davranmalılar. Çünkü bu dikkati göstermediklerinde Google tarafından yanlış anlaşılabilirler. Konuyla ilgili, Google’ın yapmış olduğu açıklamadan bir alıntı şu şekilde:
“Google, bir sitenin spam davranışı gösteren linkler yayınladığını tespit ettiğinde, bu sitenin kalitesiyle ilgili görüşlerini değiştirir, bu da direkt olarak sitenin sıralamasına yansıyacaktır. 
Bu tür makaleleri kabul ederek yayınlayan siteler dikkatli davranmalılar ve yayınlamayı kabul etmeden önce kendilerine şu soruları sormalılar: Bu kişiyi tanıyor muyum? Bu kişinin makalesindeki içerikler, sitemin izleyici kitlesiyle uyumlu mu? Makale, kullanışlı bilgiler içeriyor mu? Eğer makalelerde niyetinden pek de emin olamadığım linkler (bağlantılar) varsa yazar bu linkler için “rel= “nofollow”” etiketi kullanmış mı?”

Başka bir deyişle, kısaca ve net olarak diyebiliriz ki; sitenizde yayınladığınız içeriklerle ilgili, sorgulayıcı olun! Yayınladığınız içeriklere ait bağlantılar uygun değilse, siteniz Google tarafından ceza alabilir (penalty)!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim