WordPress SEO Teknikleri ve 2017 Kontrol Listesi

WordPress SEO Teknikleri ve 2017 Kontrol Listesi

Hemen her makalemizde SEO’nun çok hızlı bir şekilde değişip dönüştüğünü sizlerle paylaşıyoruz. Günümüzde tüm işletmeler SEO’ya kendilerine özel ve özgün bir anlayışla yaklaşmak zorundalar. Google aramalarında en iyi yeri kapmak için verilen savaş, asla bitmeyecek. Birçok büyük marka ve blog sahibi, web sitelerini organik aramalara daha uyumlu olmak için yenilemiş durumda. Bu da, organik aramaların günümüzde değerini koruduğunun kanıtlarından sadece bir tanesi! Bu makalemizde sizlerle en güncel WordPress SEO tekniklerini paylaşıyoruz. Bu teknikleri gözden geçirerek, sayfalarınızın ne durumda olduklarını kontrol edebilirsiniz. 
“Kullanıcıların yaklaşık %80’i, aramalarda, ödemeli reklamları değil, organik arama sonuçlarını dikkate alıyorlar.” Kaynak: imFORZA

Aşağıdaki Teknik Adımları Takip Edebilirsiniz

1. “www” ile “non-www” karşılaştırması:

Bir siteyi hayata geçirirken artık şu da soruluyor. Domain adresim mutlaka “www” ile mi başlamalı, yoksa direkt olarak site adı yeterli mi? SEO açısından ne tür fark yaratır? Sorunuzun cevabını hemen verelim. Site adınız “www” ile başlamıyorsa bunun size SEO açısından hiçbir kaybı olmaz! 

2. Bir WordPress SEO eklentisi kurmak:

WordPress kendi başına SEO açısından oldukça iyi hizmet veriyor. Yine de bizim tüm site yöneticilerine tavsiyemiz, WordPress üzerinde çalışırken kullandığınız bir SEO eklentisi mutlaka olsun! Bu size, tam kontrol sağlar.

3. Faydalı, kalıcı bağlantılar (linkler) kurun:

WordPress, oldukça karmaşık permalinkler (URL yapıları) oluşturur. Bu linkler tek başlarına net değildirler. Örneğin: “https://wp.dev/2017/18/04/example-today/”… gibi. Fakat Google, içerisinde başlık ve anahtar kelimelerinizin olduğu linkleri beğenir. Ayrıca, bir link ne kadar kısaysa, o kadar iyidir! 
Bunun için ayarlar menüsünün altında, “Permalinks”i tıklayarak gönderi ismini değiştirebilmeniz mümkün. “Post name” i seçin ve ayarları kaydedin. Hepsi bu kadar. 
Önemli Not: Eğer bu işlemi eski linkleriniz için yapacaksanız, önceki URL’leri yeni oluşturduğunuz permalinklere yönlendirmeyi unutmayın!  

4. Daima odaklandığınız bir anahtar kelime olmalı:

Konu WordPress için SEO çalışmaları, teknikleri olduğunda; anahtar kelimeler önemini daima korur. Çünkü Google halen bir bilgisayar algoritması ve anahtar kelimeler 2016’da olduğu gibi bu sene de halen geçerli olan teknik araçlardan biri. 
Sayfanız için ne tür bir makale yazıyor olursanız olun, belirli anahtar kelimeler daima odağınızda olmalıdır. Çoğu kez belirttiğimiz gibi, içeriklerinizi yazmış olmak için yazmayın. 

5. Başlık tag’lerinin önemi:

Odaklandığınız anahtar kelimeleri, başlıklarda da önemsemelisiniz. Ünlü SEO uzmanı Brian Dean, bu konuda şu önerilerde bulunuyor: “Eğer mümkünse, sizin için önemli olan anahtar kelimeleri başlığın ilk kelimelerinde kullanın. Böylece, arama motorlarında daha yüksek hacimde yer edinebilirsiniz.” 
Örneğin; “Harika Öneriler! Bu Ayın Önde Gelen Kombinleri!” demek yerine, kombin kelimesi sizin için odak noktasıysa, başlığınızı şu şekilde yazmanız daha iyi sonuçlar getirecektir: “Kombin Tercihlerinde Bu Ay Öne Çıkanlar! Harika Öneriler!” 

6. Meta anahtar kelimeler hala geçerli mi?

Sözü hiç uzatmadan söyleyelim, hayır! Meta anahtar kelimeler artık geçmişte kaldı. 

7. Başlıklar; H1, H2, H3

Google botları, site içeriklerinizin tutarlılığını anlamak için H1, H2, H3 başlıklarını inceler (Bunlar, başlıklar için HTML kodlarıdır). İdeal ve genel kural şudur: Her içerik girişinde ana başlığınızda H1 kodunu kullanırsınız, içeriğin alt başlıklarında ise H2 ve H3 kodlarını. Düzenli olmalarına mutlaka dikkat edin. Bu kodlar, içeriğinizin daha kolay okunur ve anlaşılır olmasını sağlar. 
Size pratik sağlaması açısından WordPress’te başlık belirlerken kullanabileceğiniz kısa yolları da verelim:
ALT + SHIFT + 2 (H2 BAŞLIĞI İÇİN)
ALT + SHIFT + 3 (H3 BAŞLIĞI İÇİN)

8. Görsel alt metinleri:

Google, alt metin denilen görseli açıklayan metinleri, diğer metinlerle ne kadar uyumluğu olduğuna bakmak için kullanır. Görsel alt metinlerinde, görselinizi açıklayan açıklamalar mutlaka ekleyin. 
Bunun için herhangi bir kodlama bilmeniz şart değil. Medya kütüphanesine görsel eklerken veya görsel editörü ile bu açıklayıcı metinleri ilgili alanlara rahatça girebilirsiniz. 

9. İlk paragrafta anahtar kelimelerinizi kullanın!

Özellikle de WordPress’te, sayfanızın veya içeriğinizin ilk paragrafı çok önemlidir. Eğer mümkünse daima bu ilk paragrafta sizinle ilgili olan anahtar kelimeleri mutlaka kullanın! Çünkü Google botları, içerikleri yukarıdan aşağı yönde tarar. Böylece, kullandığınız başlıkla ilgili bir içerik girmiş olduğunuz konusunda daha çok ikna olur.
Sonuç:
Bu maddelere ekleyebileceğimiz daha onlarca farklı teknik bulunuyor. Bu teknikleri de önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız. En güncel, en güvenilir SEO teknikleri ve haberleri için takipte kalın!

WordPress SEO Teknikleri ve 2017 Kontrol Listesi Devamı için Tıklayın



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim