WordPress SEO Teknikleri Ve 2017 Kontrol Listesi-3

WordPress SEO Teknikleri Ve 2017 Kontrol Listesi-3

Geçtiğimiz hafta sizlere WordPress SEO Tekniklerini paylaşmaya devam edeceğimizi söylemiştik. 2. Bölüm makalemiz için Tıklayın. Bu 3. Bölüm için hazırladığımız teknikler şu şekilde:

1.    Bağlayıcı İç Linkler Ekleyin

Bağlayıcı iç linkler, WordPress sayfalarınızın birinde, yine kendi web sitenize ait başka bir sayfaya verdiğiniz linklerdir. Bu tür linkler genellikle landing page’ler için veya web sitenizde bulunan bağlantılı içerikler için verilir. Örneğin; ana sayfalarda “Devamı…” şeklinde alt sayfalara yönlendirme yapılan linklerle mutlaka karşılaşmışsınızdır. 
Peki iç linkler neden bu kadar önemli olsun ki? Cevabı aşağıda:
1.    Bu linklerle oluşturduğunuz sayfa tasarımları, kullanıcıların sitenizde farklı alanları ziyaret etmesine, yani aslında sitenizde daha fazla vakit geçirmelerine yardımcı olur. 
2.    Sitenizde kullanıcı dostu bir hiyerarşi, daha doğrusu kullanışlı bir site yapısı oluşturmanıza yardımcı olurlar. 
3.    “Dofollow” linklerden bahsetmiştik. İç linklerle birlikte, arama motorlarının sitenizi daha geniş çapta taramasına yardımcı olursunuz. Çünkü hepsi birer “dofollow” özellikte linklerdir. 

2.    Yüksek Otoritede (Saygınlıkta) Dış Linkler Edinin

Birçok makalemizde backlink’lerin önemine bir şekilde tekrar tekrar değiniyoruz. Sizleri sıkmamak için dış link edinmek konusunda ne tür aksiyonlar alabilirsiniz dilerseniz sadece onlardan bahsedelim.
Eğer herhangi bir nedenle WordPress web sitenizde başka bir markanın sayfasına ait linkler oluşturduysanız, bu markaya backlink kazandırdınız demektir. Bu tür durumlarda kısa bir mail göndererek, karşı tarafın da sizi link göstermesini rica edebilirsiniz. Veya sizi sosyal medya kanallarında göstermelerini isteyebilirsiniz. Böylece, web sitenize ücretsiz olarak trafik kazandırmış olursunuz. 

3.    Affiliate Linklere Dikkat

Genellikle birçok WordPress blogger’larının ve çok sayıda işletmenin, web sitelerinde affiliate linkler kullandıklarını söyleyebiliriz. Affiliate linkler çoğu zaman, komisyon arzlarınızı takip etmek için kullanılır. Fakat işin kötü yanı şu ki, Google bu linklerden pek de hoşlanmaz! Hatta çok sayıda affiliate link sahibi sitenin ceza aldığını da gördük. Eğer yine de sitenizde bu tür linklere ihtiyacınız varsa “nofollow” olarak etiketlemeyi ihmal etmeyin! 
Genellikle komisyon verilecek kişinin belirlenmesi için bu linklerin sayısı oldukça fazla olabiliyor. Bu yüzden de takip edilmeleri açısından teknik bir araç kullanmak işleri oldukça kolaylaştırıyor. Bu tür bir takip için “Pretty Links” eklentisini kullanabilirsiniz. 

4.    Sitemaps

Site haritaları; Google, Bing ve Yandex gibi arama motorları tarafından kullanılır. Arama motorları, site haritaları yardımıyla o sitenin sayfa yapısını daha iyi bir şekilde kavrar, bu da sitelerin arama motorları tarafından daha çok okunması anlamına geliyor. 
Peki site haritanız yoksa, arama motorları web sitenizi tarayamazlar mı? Tarayabilirler fakat bu tür dosyalar size, site raporlarınızla ilgili de avantaj sağlar. O yüzden her iki açıdan faydalıdır. 

5.    Sitemaps ve Google Search Console

XML site haritası dosyanızı Google Search Console’a tanıtarak, WordPress sitenizin mevcut durumuna ek veriler kazandırabilirsiniz. Henüz bir Google Search Console hesabınız yoksa, hemen oluşturun!

6.    Sitenizi Arama Motorlarına Daha Çok Okutun

Buna crawl, yani sitenizin arama motorları tarafından okunmasını güçlendirmek deniyor. “Force Crawl” tekniğini herhangi bir WordPress paylaşımınız veya sayfanız için kullanabilirsiniz. 
Bunun için yapmanız gereken tek şey Google Search Console üzerinde, “Crawl” altında yer alan “Fetch as Google” opsiyonuna tıklamak ve ilgili URL’yi girmek. Sonrasında “Fetch” opsiyonunu tıklayın.
Bu işlemin ardından artık “İndeksleme Talep Et” opsiyonuna tıklayarak girişini yaptığınız linkin en kısa sürede Google tarafından okunmasını sağlayabilirsiniz. Unutmayın ki Google, siz bu opsiyonu tıklar tıklamaz bir indeksleme yapacağını garanti etmiyor. Yine de daha önce yapmış olduğumuz testlerde gördük ki, çoğu zaman bu yöntem işe yarıyor. 
Sitenizi arama motorları tarafından daha çok okunur hale getirmenin diğer bir yolu da sitenizi daha hızlı açılır bir yapıya kavuşturmaktır. Bu da aklınızın bir köşesinde dursun. 
Bitirirken:
WordPress SEO Teknikleri üzerine hazırladığımız, 3 bölümden oluşan yazı dizimiz şimdilik sona erdi. Ancak, yepyeni gelişmeler olduğunda size bu bilgileri hemen aktaracağız. Daha önceki 1. ve 2. Bölümlerle birlikte 2017 için tam bir kontrol listesi artık elinizin altında!



Yorumlar

Şimdi bu dedikleriniz çok güzel. Aklımda bir soru var. Sitem eğitim sitesi ve kullanıcılar için soru cevap sistemine ihtiyacım var. Bbpress forum kullanıyorum lakin üye olmadan bile soru sormak zor geliyor onlara. Q2A scriptini kurduğumda soru yağıyor. Ancak bu script yapısal veri hatası veriyor. Kullanmalımıyım / kullanmamalımıyım anlayamadım doğrusu

Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim