Başından Beri Panda Hakkında Hatalı mısınız

Başından Beri Panda Hakkında Hatalı mısınız

Zayıf içerik! Kopya içerik! Herkes bunların büyük Panda faktörleri olduğunu biliyor. Peki, gerçekten böyle mi? Bu yazıda, zayıf ve kopya içeriklere göre daha etkili olasılıkları keşfedeceğiz. Panda problemlerine çare olması için izleyebileceğiniz on adımın listesine sahip değilim. Ama umarım bu yazı Google’ın Panda algoritmalarının düşüncesine göre web sitelerimizi nasıl geliştirebileceğimizin üzerine iyi tartışmaları ortaya çıkarır.

Kopya İçerik Canavarı

Son zamanlarda, Google çalışanı John Mueller kopya içerik sorunlarında webmasterlara yardımcı olmak için hangout konuşmaları yapıyor. Bu şimdiye kadar benim de yaptığım en iyi hangout görüşmesiydi, mükemmel bilgiler ile doluydu. John neredeyse her web sitenin bir çeşit kopya içeriğe sahip olduğu yorumunu yaptı. Bazı kopya içerikler bulunabilir çünkü içerik yönetim sistemi (CSM) sayfalara çoklu etiketleme yapıyor. Diğer bir örnek bazı e-ticaret mağazaları bir ürünün birkaç boyutuna sahip olabiliyor ve böyle durumlarda da her boyut için ayrı URL’leri oluyor.

John ayrıca Google’ın kopya içerikleri tespit ettiğinde, bunun genellikle çok fazla zararlı olmadıklarına,  bunun yerine Google en iyi olduğunu düşündüğü sayfayı tespit ettiğini ve bu sayfayı gösterdiklerini söyledi.

Ama bekleyin! Kopya içerik bir Panda sorunu değil mi? Bu SEO dünyasının inandığı şeydi. Birçok SEO sayfasında kopya içerik ve Panda hakkında bu sorular soruldu ve bunlar sayfalarca düzenleme gerektirdi. Şimdi ise çok fazla zararlı olmadıklarını söylüyorlar, şaka dedikleri bu olsa gerek.

 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim