Başlangıç Seviyesinde Genel Seo İpuçları, Bilgileri

Başlangıç Seviyesinde Genel Seo İpuçları, Bilgileri

Temel Bilgiler

Arama Motoru Optimizasyonu kavramını yeni öğrenenler ve henüz bilgi sahibi olmayanlar için bilinmesi, uygulanması gereken temel teknikler, kurallar vardır. Bu yazıda yeni başlayanlar için >giriş-başlangıç seviyesinde temel Seo bilgileri ve ipuçları ve ipuçları verilecektir. Detaylı teknik ve kurallara girmeden önce site içi, site dışı seo ikilisini ve tasarım-içerik ilişkisi hakkında biraz bilgi sahibi olmak gereklidir.

Site içi seo ile kastedilen temel olay içerik ve tasarım konuları ile ilgilidir. Yani yıllardır arama motorlarının belirlemiş olduğu artık kalıplaşmış olan temel prensipler vardır. Bu belirlenmiş olan temel prensiplerin tasarım-içerik konusunda başta gelenleri anahtar kelimeler, meta etiketleri(title, description, keywords), heading(h1,h2,h3) etiketleri, kalıcı bağlantılar(permalinks), site hızı gibi etkenlerdir.

Meta Etiketleri

Arama motorlarında siteler ve sitelerin içeriği yazı başlığı ve içeriklerin bir kısmı kesilerek görüntülenir. İçeriklerin uygun bir şekilde arama motorlarında yer alabilmesi için öncelikle gerekli meta etiketleri ayarları yapılmalıdır. Bu ayarların en önemlileri title, description ve keywords’dur. Tabi bu meta etiketlerin bir sınırı vardır title(başlık) için maksimum 80 kelime, description(açıklama) için maksimum 200 kelime ve keywords(anahtar kelime) için maksimum 20 kelimedir. Title’yi bir sitenin başlığı veya sitede bulunan içeriklerin başlığı, description’u sitenin açıklaması kısmen özeti veya içeriklerin bir kısmı, keywords’u ise sitede bulunan içeriklerin yoğunluğuna göre belirlenmiş anahtar kelimeler oluşturur. Keywords’lar içeriklerin yoğunluğuna göre aralarına virgül(,) konularak belirtilir.

Örnek bir meta yapısı

< title > Web Tasarım Blogu < / title >
< meta name=”description” content=”Web konuları ile ilgili güncel makaleler” >
< meta name=”keywords” content=”web, tasarım, web design, web dizayn, web yazılımı, logo tasarımı, kartvizit tasarımı, web dizayn” >

Bir sitede anasayfa pasif durumda olduğu için arama motorlarında yukarıdaki pasif meta yapısı çalışır. Yani sitenin ana adresi indexlenirken başlığı Web Tasarım Blogu.



Yorumlar

Merhaba Bizim Bir Web Sitemiz Var Fakat Her Gün Güncel Tutmama Rağmen Bi Karşılık Alamıyorum Yardımcı Olup Geri Dönüş Sağlarsanız Teşekkür Ederim .. İyi Çalışmalar..

Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim