E-Ticaret Sitelerinde Yapılan Önemli SEO Hataları

E-Ticaret Sitelerinde Yapılan Önemli SEO Hataları

Genellikle birçok site sahibi, ilham almak açısından endüstri lideri siteleri takip ederler. Ancak, kimi zaman; en önde gelen siteler bile gözden kaçan SEO hataları yapabiliyorlar. İşte, e-ticaret sitelerinde sıklıkla yapılan 5 SEO hatası!

Kontrolsüz Çoklu Navigasyon

Eğer çoklu navigasyonlarda kontrolü kaybederseniz, bu kez; önem sırasına göre daha fazla sayıda kategori URL’si yaratmak zorunda kalırsınız. Bu sayı zamanla artar ve yanlış bir yola girmişsiniz demektir. 

Düşük Site Hızı 

Site hızının dönüşüm oranlarına etkisine dair artık birçok somut veri bulunuyor. Hiçbir kullanıcının, yavaş açılan ve yavaş ilerleyen bir sitede daha fazla zaman harcamak istemeyeceği de, herkes tarafından bilinir hale geldi. Site hızındaki sadece birkaç saniyelik değişim, etkileşim oranlarını büyük derecede etkiliyor. E-ticaret pazarında, sitenin hızı, rekabetin oldukça yüksek olduğu bir alan. Ama yine de, birçok büyük markanın bile bu konuda yeterince dikkatli davranmadıklarını görüyoruz. 

XML Site Haritalarına, İndeks Konusunda Fazla Güvenmek

Eğer her e-ticaret girişiminin mutlaka bilmesi gereken bir SEO tekniği varsa, o da; her bir sayfanın, rakip sayfalara oranla sıralamalarda başarı elde edebilmesi için, mutlaka bir crawl yoluna (path) sahip olması gerektiğidir. 

Etiketleri Tamamen Yanlış Kullanmak

Birçok e-ticaret sitesi, (global örnekler için de geçerli) kategori sayfalarındaki etiketlerle ilgili karmaşa yaşıyor. Çünkü birçoğunda etiket yapılarının yetersiz olduğunu görüyoruz. Bunlar içerisinde Fortune 500 listesindeki e-ticaret siteleri de var! En sık yaptıkları diğer bir hata, sayfaları yanlış numaralandırmak. 

Göze Hitap Etmeyen URL’ler

Dilerseniz bunu bir örnekle açıklayalım. Arama sonuçlarında, aşağıdaki gibi iki farklı URL’yle karşılaştığınızı varsayalım:

1’inci Site: 

www.siteismi.com/c/armani-fedoras

2’inci Site:

www.ikincisite.com/search?product%20line=fedora&brand=Armani&REFID=23ghaWHY23093482

URL’lerin nasıl göründüğü, önemsizmiş gibi düşünülse de, müşterilerinizde belirli bir algı mutlaka yaratırlar. Sizce yukarıdaki iki farklı URL’den hangisi daha olumlu bir algı yaratıyor? Uzmanlar, 1’inci örnekteki gibi daha sade URL’lerin, müşterilerde daha olumlu etkiler bıraktığını söylüyorlar.
Ayrıca, olaya sadece teknik açıdan yaklaşsak bile, kısa URL’lerin sıralamalarda daha iyi performans gösterdiklerini biliyoruz. Hatta, daha yüksek trafik oranlarına sahipler. Tam aksini söyleyen çalışmalar olsa da, deneyimlerimiz; kısa URL’lerin daha başarılı olduğu yönünde. 

Sonuç:

Kendinize örnek aldığınız e-ticaret siteleri, sektör lideri olsalar bile, onların da zaman zaman hata yapabileceklerini daima aklınızda bulundurun.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim