Bilinmeyen Site Hızlandırma Teknikleri

Bilinmeyen Site Hızlandırma Teknikleri

“Google Sayfa Hızı İçgörüleri Kuralları” isimli rehber, site hızınızı artırmak için kullanabileceğiniz tek kaynak değil, çok daha farklı kaynaklardan da destek alabilirsiniz. Özellikle de, bu konu üzerinde, saha tecrübesi olan uzmanlardan! 

Site hızı, her zaman en önemli konulardan birisi olmaya devam edecek. Sizlerle yakın zamanda birçok teknik paylaşmıştık fakat bu site hızı teknikleri çok daha farklı! 

Google Sayfa Hızı Güncellemesi

Bu arada, Google’ın Sayfa Hızı İçgörüleri paneli de yakın zamanda bir dizi değişikliğe uğradı. Eskiden, grafikler üzerinden verilen skorlar bir taneydi. Şimdiyse, skor grafiklerinin ikiye çıktığını göreceksiniz. Birisi “Sayfa Hızı”, diğeri ise “Optimizasyon”. 

Google’ın bu değişimlere gitmesinin nedeni, 9 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirdiği sayfa hızı güncellemesi. Google, bu skorların hesaplanmasında şu an çok daha farklı ve çeşitli veriler kullanıyor. 

Şimdi gelelim, yukarıda bahsettiğimiz, tamamen tecrübeye dayanan sayfa hızınızı artıracak SEO tekniklerine. 

1. “Landing Page” Redirect’lerinden Kaçının

Bu neden önemli? Yeniden yönlendirme teknikleri render’ları uzatır veya öteler. Bu yüzden, mobil site hızınızın olumsuz şekilde etkilenmesine sebep olur. Google’ın bu konudaki çözüm önerisi şu şekilde: “Bir responsive site oluşturun. Hedef landing sayfalara yapılan yönlendirmeler, URL başına bir adedi geçmesin.” 

Uzmanların Önerisi Şu Şekilde:

“Redirect yönlendirmelerden kaçınmakta fayda var. Ama yine de, yönlendirme yapmak zorunda kalacağınız durumlar olacaktır. Böyle bir durumda, ihtiyacınızı iyi belirlemeli ve yönlendirmeyi de ona göre yapmalısınız.” 

2. Sunucu Yanıt Süresini Geliştirin 

Sunucu yanıt süresinin hızlı olması gerekiyor. Eğer web siteniz 3 saniye içerisinde açılmıyorsa, yeni istatistiklere göre, mobil ziyaretçilerinizin %53’ü sitenizi terk edecektir. Google’ın tavsiye ettiği sunucu yanıt hızı 200 milisaniye (ve altı)! 

Sunucu yanıt hızını ölçebileceğiniz birçok yardımcı araç var. Biraz araştırmayla bu yardımcı araçlara kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bu araçların diğer bir avantajı da, size sunduğu ölçümlerde, gerçek kullanıcı deneyimini kullanıyor olmasıdır. 

3. Tarayıcı Önbelleğini Güçlendirin

Tarayıcı önbelleğini güçlendirebileceğiniz teknikler de bulunuyor. Google’ın tavsiye ettiği çözüm politikaları ve yanıtlamanız gereken başlıca sorular şu şekilde:

1. Önbelleğe alınabilir kaynaklara yönelin.

2. Kimler bu işlemi uygulayabilir? (Önbelleğe alma işlemini)

3. Önbellekte kalma süresi ne kadar olacak? 

4. Önbelleğe alma politikası, olur da bir değişime uğrarsa etkili bir şekilde tekrar nasıl aktif hale getirilebilir? 

Google, statik varlıklara sahipseniz, 1 yıl kadarlık bir önbelleğe alma süresi tavsiye ediyor. Diğer durumlar için tavsiyesi 1 hafta.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim