Herkesin Uygulayabileceği Yapısal SEO Teknikleri
Küçük işletmeler, yapısal SEO tekniklerini uygulayarak %20 emekle %80 SEO verimliliği elde edebilirler.
İster SEO tekniklerine yeni başlamış olun, ister yıllardır bu konularda tecrübe sahibi olun, birazdan paylaşacağımız ipuçları, verimliliğinizi artıracaktır! Küçük işletmelerin web sitelerini incelediğinizde, büyük bir çoğunluğun henüz arama optimizasyonu yapmadığını görürsünüz. Bunu, rakipleriniz karşısında bir fırsata dönüştürün.
SEO Düşünüldüğü Gibi Karmaşık Değil!
SEO, bir roket bilimi kadar karmaşık değildir (belirli basit teknikler açısından), önemli olan, ayrıntılarda kaybolmamaktır. Peki, bir işletmeci olarak web sitenizde uygulayabileceğiniz basit teknikler hangileri?
İşte Basit Ama Etkili Teknikler
• SEO dostu bir CMS’e sahipseniz işiniz kolaylaşır. Örneğin; WordPress gibi…
• Başarılı bir arama motoru optimizasyonu için anahtar kelimeler kullanacaksınız. Bunun için de müşterilerinizin kullandığı dili ve tercih ettikleri anahtar kelimeleri bilmelisiniz.
• “Google Ads” anahtar kelime aracı gibi yardımcı araçlar kullanabilirsiniz.
• Web sitenizde bulunan her türlü içerik, iyi bir şekilde yapılandırılmış olmalıdır. Böylece, müşterileriniz ve Google gibi arama motorları web sitenizi daha iyi anlayacaktır.
• Web site yapısını bir dosya dolabı gibi düşünebilirsiniz. Dosya dolaplarında çekmeceler vardır. Çekmeceyi açtığınızda içerisinde zarf dosyalar bulunur ve her bir zarf bir koda ya da isme sahiptir ki diğerleriyle karışmasın. Zarfların içerisinde de yine spesifik bilgiler bulunur. İşte web site yapınız da bu şekilde sistemli ve düzenli olmalıdır.
• “Sayfa Başlıkları” optimizasyonu hem uygulaması çok basit hem de en etkili tekniklerden birisidir. Arama sonuçlarında, sıklıkla görünürler. Sayfa başlıklarında da, tıpkı yukarıda bahsettiğimiz dosyalama örneğinde olduğu gibi; genelden ayrıntıya doğru bir yol izleyin. Örneğin; Ürünler, alt ürün, alt ürünün ismi…vb. gibi…
• Sayfa başlıklarında işletmenizle ilgili anahtar kelimeler kullanın. Mümkünse “call to action” denilen müşteriyi harekete geçiren kelimelere yer verin. Örneğin; “Satın Alın!”, “Şimdi Arayın” … gibi. İşletmenizin bulunduğu bölge ve lokasyonu da başlıklarda belirtebilirsiniz. Markalaşmak her zaman en doğru yoldur. Sayfa başlıklarında bir markaya yakışır ifadeler kullanabilirsiniz. Örneğin; “Ayşe’nin Mutfağı” … gibi.
• “Meta descriptions” Google sıralamalarındaki başarınıza direkt bir katkı sağlamıyor olsa da, dolaylı bir katkı sağlar. Bu yüzden, özellikle tıklanma oranlarının artması için meta açıklamaları ihmal etmeyin.
• Sayfa içerikleri, size uzun dönemde önemli bir katkı sağlayacaktır. İçerik üretiminin güzel yanı (makale, blog) hedef anahtar kelimeleri özgürce kullanabilme olanağı sağlamasıdır. İçerikleriniz kolayca okunabilir olmalı, hedef kitlenize hitap etmeli. Yani, gelişigüzel yazılardan kaçınmalısınız.
Bitirirken:
Yukarıda da gördüğünüz gibi, birçok SEO tekniğini uygulamak ve önemli başarılar kazanmak zannedildiği kadar zor değil. Bu türde, size az emekle büyük verimlilik sağlayacak SEO tekniklerini paylaşmaya devam edeceğiz. Takipte kalın!
Bir Önceki Makalemiz : Bilinmeyen Site Hızlandırma Teknikleri
Bir Sonraki Makalemiz : Backlink Kazandıran İçerik Tipleri