Backlink Kazanma Yöntemleri ve Link Geliştirme Teknikleri

Backlink Kazanma Yöntemleri ve Link Geliştirme Teknikleri

Backlink Metrikleri Üzerine Kendinizi Geliştirin

Referans olarak alınan birçok bağımsız backlink metrik kaynağı bulunuyor. Sıklıkla yapılan hata ise şu: Bu kaynaklar, direkt olarak Google kaynağı değiller! Tabii ki, işlevsel olarak, sağladıkları backlink verileriyle işinizi kolaylaştırabilirler. Ama önemli olan, link metriklerinde sadece birkaç kaynağa bağlı kalmamak! 

Örneğin, bağımsız bir kaynaktan link otoritesi üzerine bir tahmin aldığınızı düşünelim. Gerçek tecrübeler gösteriyor ki, otorite tahmini düşük çıktığı halde, sıralamanıza ciddi anlamda katkı sağlayacak web siteleri de var! 

Açık açık backlink satışı yapan siteler de mevcut. Biraz araştırma yaptığınızda, bazen bu tür sitelerin bile iyi bir domain otorite tahmini aldığını görebilirsiniz. Halbuki, böyle bir anlayışa Google keskin bir dille karşı çıkıyor!

Kısacası, yardımcı araçlar kullanmak size fayda sağlayabilir; ama bu tür kaynaklara körü körüne bağlı kalmayın. En iyisi, kesin sonuçlar için Google’ı baz almaktır. 

Disavowal Konusunda Abartıya Kaçmayın

Her domain adresini, sırf sizin istediğiniz verilere sahip değil diye gözden çıkarmak, doğru bir teknik değildir. 

Her backlinki, manuel olarak incelemek en iyisidir. Örneğin; yeni bir sitenin yeni bir sayfasından link almanız, linkin spam olduğu anlamına gelmez. Ya da, örneğin; 100 link aldınız ve 20 tanesi de domain otoritesi 30 veya altında olan sitelerden geldi diye düşünelim. Böyle bir durumda panik yapmanıza gerek yoktur. 

404’lere Dikkat! 

Birçok site, ara sıra 404 hatasıyla karşılaşabilir; ama bu hatayla yüzlerce kez karşılaşıyorsanız, ortada bir sorun var demektir. Öncelikle, böyle bir hata durumu, kullanıcı memnuniyetini düşürecektir. Benzer şekilde, Google da sitenizi olumsuz yorumlayacaktır (Google’ın, Search Console’da 404 hata listesi göstermesinin nedenlerinden birisi de budur).

E-mail Şablonlarınız Hedefli Olmalı

Yani, her sektör için aynı template uygun olmayabilir. Müşterinin ve ait olduğunuz sektörün niteliklerine göre, ayrı ayrı şablonlar kullanmalısınız. Yoksa, karşı taraftan hiçbir geri dönüm alamayabilirsiniz! E-mail şablonlarınızı da kişiselleştirme mantığında özelleştirmeye çalışın. 

Şablonlarınızı Test Edin 

Bu konuyla ilgili de yaşanmış birçok gerçek hayat tecrübesi var. Kimi zaman, kullandığınız şablon, size çok hoş görünse de, aradığınız etkiyi yaratmayabilir. Bu yüzden, başarısız olduğunuzu düşündüğünüz hallerde, farklı şablonlarla ilerlemeyi deneyin. Tahmin etmediğiniz bir şekilde, şablonda kullandığınız backlinklerin bu kez başarısının arttığına şahit olabilirsiniz. Kesin bir kural yok, deneme yapmalı ve test etmelisiniz. 

E-Posta Pazarlaması Metinlerini Redaksiyondan Geçirin

Eğer bir pazarlama metni; imla hataları, anlam bozuklukları gibi dil yanlışları içeriyorsa, profesyonel görünümünü kaybeder. Bu konuya sık sık değinilmiyor olsa da, önemlidir. Ekibinizden birkaç kişiyi, metinlerin son kontrolü için görevlendirebilirsiniz.

Israrcı Olmayın 

Siz de, size gelen e-postalarda ısrarcı olan tutum ve davranışlarla karşılaşmış olabilirsiniz. Potansiyel müşterileri takibe almak, onlarla ara sıra yeniden iletişim kurmak normal. Ama, ısrarcı olduğunuzda tüm emekleriniz boşa gidebilir! Kısacası, empatiyi kaybetmemelisiniz. 

Google Analytics ve Search Console’u Yakından Takip Edin

Bir web siteniz varsa, bu araçların kurulumunu kesinlikle eksiksiz bir şekilde tamamlamanız gerekiyor. Hazır Google size hiçbir ücret talep etmeden bu tür servisler sunarken, bu fırsatı değerlendirin! Sadece bu iki araçla bile SEO konusundaki eksiklerinizin birçoğunu tespit edebilirsiniz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim