Arama Motorlarındaki Dalgalanma ve Trafik Azalması

Arama Motorlarındaki Dalgalanma ve Trafik Azalması

Arama Motorlarındaki Dalgalanma ve Trafik Azalması

Etkili bir yorumlama yapmadan ve doğru yol haritası çizmek için değişiklikleri uygulamadan, sadece sayıları bilmek size bir yarar sağlamayacak. Aşağıda takip veri noktaları tarafından sunulan en yaygın yönlendirici sinyallerin bir kısmını ve gelişmek veya fırsatları değerlendirmek için yapılan uygulamalarla nasıl karşılık vereceğinizi ele aldık.

Dalgalanma

Arama Motoru Sayfasında ve Link Sayılarında

site:” ve “link; sorgularında verilen sayılar nadiren kesindir ve bu yüzden trafik düşüşleriyle birlikte olmadıkça, çok yüksek çıkış veya düşüşler gösteren dalgalanmalar konusunda çok da endişeli olmamanızı şiddetle öneririz. Örneğin, herhangi bir günde Yahoo!, seocu.com  domainine 800,000 ile 2 milyon arasında link gösterir. Açıkçası her gün yüzbinlerce link kazanmıyor ya da kaybetmiyoruz ama Yahoo!’nun indeksindeki değişkenlik, bu sayıların bizim gerçek link büyümemiz veya küçülmemiz hakkında sadece küçük bir yardım sunduğu anlamına geliyor.

Eğer arama motorlarındaki linklerinizde veya indekslenmiş sayfalarınızda, benzer trafik düşüşleriyle birlikte kayda değer düşüşler görürseniz, link şerbetinde gerçek anlamda bir kayıp veya cezalara, hacklenmeye, kötü niyetli yazılıma bağlı olarak indekslenme kaybı yaşıyor olabilirsiniz (eskiden trafik yollayan/sıralamanızı yükselten önemli linklerin hala var olup olmadığını kontrol edin). Kendi web istatistiğinizi kullanarak yapacağınız ayrıntılı bir analiz ve Google’ın Site Yöneticisi Araçları potansiyel sorunları belirlemenize yardımcı olabilir.

Tek Bir Arama Motorunda

Düşen Arama Trafiği

1. Arama kalitesine uymama veya hizmet yönergelerinin koşullarını ihlal etme sebebiyle o arama motorundan bir ceza yediniz. Bir arama motoru cezasının nasıl tespit edileceği/üstesinden gelineceği üzerine yazıları sitemizi takip ederek seo makalelerinden bulabilirsiniz.

2. Hatayla, o arama motorunun örümceklerinin siteye erişimini engellediniz. Robots.txt dosyanızı ve meta robotlar etiketini iki kere kontrol edin ve herhangi bir sorun olup olmadığını görmek için o arama motorunun Site Yöneticisi Araçları’nı gözden geçirin.

3. O arama motoru sıralama algoritmasını, artık sitenizi öne çıkarmayacak şekilde değiştirdi. Bu çoğu zaman, sitenize gelen linklerin bir şekilde değerinin düşmesiyle gerçekleşir ve özellikle düşük kaliteli linklerden oluşan manuel link inşası ile haşır neşir olan sitelerde yaygındır.

Birden Fazla Arama Motorunda Düşen Arama Trafiği

Sitenizde örümcekleri engelleyen veya indekslenmeyi durduran bir şeyler yapmış olma ihtimaliniz yüksek. Bu, robots.txt’deki veya meta robotlar etiketindeki bir şey, hosting/uptime ile ilgili bir sorun, DNS çözümleme durumu veya diğer birkaç teknik aksaklık olabilir. Sistem yöneticinizle, geliştiricinizle ve/veya hosting sağlayıcınızla konuşun ve potansiyel sorunları belirlemek için Site Yöneticisi Araçları hesabınızı ve istatistiklerinizi dikkatle gözden geçirin.

Sıralama Dalgalanmaları

Belirli bir terim/kelime grubu veya daha birçok şey için sıralama kazanmak veya kaybetmek, her gün milyonlarca sayfanın milyonlarca kez başına geliyor ve genellikle bu konuda endişelenecek hiçbir şey yok. Sıralama algoritmaları değişir, rakipler link (ve site içi optimizasyon taktikleri) kazanır ve kaybeder ve arama motorlarının indeksleri arasında hareketlilik olur (ve hatta, bazen tarama sistemlerinde, indekslemelerinde veya sıralama işlemlerinde hatalar yaparlar). Ciddi anlamda bir sıralama düşüşü meydana geldiğinde, aşırı optimizasyonun ve yönerge ihlallerinin (gizleme, anahtar kelime doldurma vb.) herhangi bir belirtisi için site içi unsurları dikkatle gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Yeni içerik için sıralamalardaki ani sivrilmelerin, genellikle dramatik bir düşüşle sonlanan geçici bir yüksek görünürlük süreci olduğunu unutmayın (biz buna SEO dünyasında “yeninin gücü” diyoruz).

Sıralama Artışı Olmadan Link Metriklerindeki Artış

Birçok site sahibi, “klasik” SEO –site içi optimizasyon, link alımı vb. yaptığında, anında sonuç elde edeceğini düşünüyor. Maalesef gerçekler böyle değil. Özellikle çok zor sonuçlarda rekabet eden siteler, sayfala ve içerikler için, sıralamaya girmek zaman alır ve en üste hemen çıkmak için birçok harika link almak çok akıllıca bir yöntem değildir. Arama motorlarının, sizin link aldığınız tüm o sayfaları sadece taramaları gerektiğini değil, aynı zamanda indekslemeleri ve işleme koymaları gerektiğini de unutmayın –arama motorları tarafından, delta indekslerinin yeniliğe destek olmak amacıyla kullanımı için, aradığınız metriklere ve sıralamalara ulaşma isteğiyle yaptığınız işlemlerin ardından günler, hatta haftalar geçmesi gerekebilir.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim