Dmca İçerik Koruma Sistemi ve Şikayet

Dmca İçerik Koruma Sistemi ve Şikayet

Dmca İçerik Koruma Sistemi ve Şikayet

Sitelerinizin tüm metaryellerini korumak isteyerek tamamen size özgün kalmasını dilersiniz fakat internet ortamında şu an için hızla gelişen DMCA sistemi tam olarak bu isteğinizi yerine getirebilmektedir. Şimdilik sadece siteniz içeriğinde bulunan metinleri ve içerikleri koruyarak adınıza dijital lisans alan bu sistemi birçok site yöneticisi de sevmiştir.

İnternet sitesi içerik koruma sistemi olarak bilinen DMCA içerik hırsızlarına karşı önlemler alabilmemizi sağladığı gibi bu alanda içeriklerinizi kullanan siteleri de şikayet ederek sıralamalardan kaldırmanızı sağlamaktadır. Ücretsiz olarak bir şikayet hakkı tanınsa da ücretli versiyonunda bir şikayet sınırı bulunmamaktadır. Eğer ki bir sitede DMCA’ya ait bir logo görüyorsanız içeriklerinin korunduğu anlamına gelmektedir.

Dmca Nasıl Kullanılır

Başından beri içerik koruma sistemi ilginizi çekiyorsa şimdi de bu sistemi nasıl aktif olarak kullanabileceğiniz konusuna değinelim. Ücretsiz bir üyelik açtıktan sonra kendi ana panelinize “My Protected Pages” linkine tıklayarak gidebilirsiniz. Sitenizi DMCA ile ilişkilendirmek ve koruma altına almak istiyorsanız size verilen logoları “Add Protected Pages” bölümünden ekleyebilirsiniz. Size verilen kodu ekledikten sonra artık ekstra bir işlem gerekmeksizin sistemin sayfalarınızda bulunan metinleri tanıması otomatik olarak başlatılıyor. Taranan sayfalarınızı da My Protected Pages” bölümünden takip edebilirsiniz.

Dmca Şikayet Etme

Dmca şikayet etme için ekstra hiçbir işlem yapmanız gerekmemektedir. Eğer ki taranan sayfalarınızın içerisinde bulunan metinler sitenize ait ve özgün ise o zaten google sıralamaları için sizin yerinize şikayet ederek durumu deliller ile sunmaktadır. Kayıt olduktan sonra oluşan sözleşme de işlerini ne kadar ciddiye aldıklarının bir göstergesi olmaktadır.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim