Google Algoritma Güncellemesi Yerel İşletmeleri Nasıl Etkiledi?

Google Algoritma Güncellemesi Yerel İşletmeleri Nasıl Etkiledi?

Ağustos ayında Google’ın gerçekleştirdiği temel algoritma güncellemesi yerel işletmeleri nasıl etkiledi? Hepsi, analizleriyle ve sahadan gerçek rakamlarla bu yazımızda! Google Ağustos güncellemesi yazımız için tıklayın.

Web siteniz, Google’ın son güncellemesiyle birlikte birçok etkiye maruz kalmış olabilir. Birçok küçük ölçekli yerel işletme bu etkileri yaşadı. Biz, bu yazımızda, sizleri yerel aramalarla ilgili yaşanan değişimler konusunda bilgilendireceğiz. 

Bu Güncelleme Linklerle İlgili Değildi!

Aradan geçen zamanla birlikte, yapılan temel algoritma güncellemesinin etkileri daha da netleşiyor. Bu güncelleme, en çok, site içi içerik kalitesiyle ilgiliydi! Backlink’lerin önemi daha az gibi görünüyor. Birçok yerel işletme, neredeyse tüm anahtar kelimelerle ilgili organik başarılara imza attı! Link geliştirme çalışmalarına girmediği halde, sadece kaliteli içerikle bu süreçten başarılı bir şekilde çıkan birçok şirket var. 

Anahtar Kelime Etkisi 

Yerel aramalar dünyasında, belirli bir bölgede Google’da en üst sıraya yükselmek gerçekten de zor, ama imkânsız değil. İyi haber ise şöyle, şirketinizin bulunduğu bölgede istediğiniz başarıyı yakalayamamış olsanız bize, başka bölgelerden ve illerden çektiğiniz trafik artmış olabilir. Örneğin, tüm Türkiye’ye satış yapan bir e-ticaret siteniz varsa, son güncellemenin avantajınıza olduğu neredeyse kesin. Hedeflediğiniz anahtar kelimelerdeki SEO başarınız artmış olabilir. 

Genel olarak, birçok yerel işletmenin, kendi bulunduğu bölgedeki başarısı azaldı, fakat farklı bölgeler için durum tam tersi. 

Organik ve Yerel Sonuçlar Değişti 

SEO ajansları, hizmet verdikleri işletmelerin web sitelerini günlük olarak takip ederler. Böylece, algoritma değişimlerinin yarattığı sonuçları kolaylıkla tahlil edebilirler. Genellikle Google’ın bu tür temel algoritma değişimlerinde ya organik sonuçlar ya da yerel aramalar değişime uğrar. Fakat bu kez, her ikisinde de önemli derecede değişim yaşandı. Bu yüzden, aslında Google’ın bir tane değil, iki tane temel algoritma değişimi yaptığını söylersek yanlış olmaz! Sitenizin etkilenmiş olabileceği tarihler ise şu şekilde:

Yerel Aramalar: 31 Temmuz – 1 Ağustos 

Organik Aramalar: 1 Ağustos – 2 Ağustos 

Yerel Aramalar ve Organik Aramalar Arasındaki Açıklık Artıyor

Genel olarak, yerel arama ve organik arama sonuçları arasında güçlü bir korelasyon vardır. Fakat, son güncellemeyle birlikte bu ilişki değişti. Çünkü, yapılan analizler şu an bu korelasyonu desteklemiyor. Bazı siteler, organik aramalarda büyük bir başarı kaydetmiş olsa da, aynısını yerel arama sonuçları için söyleyemiyoruz. 

Açıkçası, senaryonun tam tersi de söz konusu! Örneğin, yerel aramalardaki başarınız artmış, ama organik aramalarda düşüş yaşamış olabilirsiniz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim