Google Arama Kalitesi Rehberinde Güncelleme Yaptı

Google Arama Kalitesi Rehberinde Güncelleme Yaptı

Google, arama kalitesi ile ilgili rehberinde yepyeni güncellemeler yaptı. Bu rehber, aslında daha çok, Google’ın, arama kalitesini kontrol eden çalışanlarıyla ilgili. Sizlerle daha önceki yazılarımızda, birer Google çalışanı olan ve sitelerin içeriğini kontrol eden çalışanlardan bahsetmiştik. Bu çalışanlar, kaliteye yönelik puanlama yapıyorlar ve Google’a geri bildirimde bulunuyorlar.

Kalite Belirleyiciler Nelere Odaklanıyor?

Bu kalite belirleyiciler artık yepyeni alanlara odaklanacaklar. Google’da şu an, bu şekilde çalışan 10.000 kişi var. Sözleşmeyle çalışan bu kalite belirleyiciler, tıpkı herhangi bir kullanıcı gibi, doğal aramalar yapıyor ve değerlendirmelerini bu şekilde Google’a sunuyorlar. Hedeflerinde, özellikle de, sıralamalarda en başarılı olan web siteleri var!
Yeni odak alanlarında, sitenin içeriğinin kalitesinin yanında, içerik kaynağı da büyük bir önem kazanıyor. Buna, içeriği üreten kurum veya kişi de dahil. Çünkü bu konuda, birçok web sitesi oldukça başarısız!

Yazılarınızda Yazar Bilgisi Önemli

Aslında çok basit bir örnek vermek gerekirse, şu konudan bahsediyorlar. Diyelim ki, web sitenizde bir “Hakkımızda” sayfası oluşturdunuz. Bu sayfanın içeriklerinin kalitesi elbette önemli, ama bu yazıyı kim yazdı? Örneğin, kendiniz mi yazdınız? Yazıyı yazan kişinin biyografisi bile şu an Google için önemli. 
Eğer, böyle bir “Hakkımızda” sayfası, gerçek anlamda saygınlığı olan bir kişi tarafından kaleme alınmışsa, bunun size Google sıralamaları açısından ciddi bir avantajı olacak. Saygınlıktan bahsederken, örneğin tanınmış bir kişi olabilirsiniz veya sektör lideri bir kurumun başındaki kişi de olabilirsiniz. Örnekleri çoğaltmak mümkün. 
Aslında Google’ın buradaki bakış açısı çok tanıdık. Böyle bir mantığın, kullanıcı deneyimi (memnuniyeti) ve arama kalitesi açısından daha mantıklı olduğunu düşünüyor. Bu da, birçok kişinin bu tür sayfaları yeniden değerlendirmesi, ele alması gerektiği anlamına geliyor. 
Örneğimizi, “Hakkımızda” gibi bir sayfadan ve içeriğinden verdik. Ama, tüm bunlar sosyal medya ve video gibi birçok içerik için de geçerli. Kısacası, Google, “özgünlük” aramaya devam ediyor!

Sahte Haberlerin Önüne Geçilecek 

Son zamanlarda, “Sahte Haberler” kavramı oldukça tartışmalı bir konuydu. Google, rehberinde yaptığı bu tür bir güncellemeyle, sahte haberlerin de önüne geçeceğini düşünüyor (bir nebze de olsa). Çünkü, saygınlığı olan kişilerden, yalan haber üretmeleri pek beklenmez



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim