Google Arama Ayrıntılarını Kullandınız mı?

Google Arama Ayrıntılarını Kullandınız mı?

Google Sadece Arama Motoru Değildir

Google düz bir arama motoru değildir. Oldukça detaylı ve kullanıcı dostudur. Google’yi iyi tanımanız arama ayrıntıları hakkında fikir sahibi olmanız için bu yazımızı yazıyoruz. Öncelikle Google ile bir kelime aradığınızda sol tarafını incelemenizi istiyoruz. Arama, konum ve web sekmesi mevcuttur. Ayrıca bunun alt kısmında “Daha fazla arama aracı” mevcut. Arama sonrası bunları kullanarak aramalarınızı detaylandırabilirsiniz.
Konum seçeneklerine değinecek olursak şunları söyleyebiliriz. Eğer nerede görünüyorsanız Google ona göre arama sonuçlarını sıralayacaktır. Örneğin, konumunuz bir Türk şehri ise buna göre sonuçlar çıkar; ancak yabancı bir ülkede bir şehirse farklı sonuçlar elde edersiniz. Bu işlemi siz de belirleyebilirsiniz. Bu seçenek ile dilediğiniz yerde duruyormuş gibi arama yapabilirsiniz.

Çevirici İle Diğer Dilleride Okuyun

Hemen altındaki web kısmında değişik dillerden sayfalar görürsünüz. Türk siteler yetersiz geldiyse çevirme yöntemi ile sayfaları arayabilirsiniz.
Daha fazla arama aracı kısmında Google’nin indexleme tarihine göre arama yapabilirsiniz. Bu ne demektir? Bu en güncel içerikleri bulmanız için Google’yi işlevsel kılmanızı sağlayacaktır.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim