Resimlerinizi Optimize Edin

Resimlerinizi Optimize Edin

Sitenizde bulunan resimleri  seo  yani  search  engine  optimization  kelimelerinin baş harflerinden oluşan ve Türkçe’de arama motoru  optimizasyonu  olarak  kullanır.

Siz sitenizdeki resimleri seo’layarak sitenizi ve resimlerinizi arama motorlarına  optimize  etmiş  olacaksınız ve hem aramalarda hem görsellerde çok büyük yükselişler yaşayacaksınız.

Resimlerde Seo  Optimizasyonu

Resimleri seo’ya optimize ederken öncelikle dikkat etmeniz gereken bir şey var; Sitenize ne kadar çok resim eklerseniz siteniz yavaşlayabilir fakat çokta önemli değildir buna kimse dikkat etmez. Gelelim resimlere seo yapımına sitenizdeki resimler etiketsiz olarak görünür ve seo puanınızı doğrudan etkiler.
Sitenizi bir seo analiz sitesinde seo analizi yaptırarak hangi resimlerin alt etiketi olmadığını öğrenin, sonra o resimleri bularak alt etiketi ekleyin. Eğer her zaman bu kadar uğraşmak istemiyorsanız Sitenize içerik yayımlarken resim eklediğinizde resime başlık eklemenizde aynı şey olacak ve daha yararlı olacaktır.

Resimlerde Etiket Kullanımı

Resimlere başlık yani etiket eklediğinizde hem resimlerinizi optimize etmiş olacaksınız hem arama motorlarında ilk sıralarda çıkacaksınız hemde görsellerde o başlık ile arama yapıldığında sizin eklediğiniz resim çıkacak bu sayede o resmi arayan bir kişi doğrudan resme tıklayarak sizin sitenize gelecek ve hit kazanmış olacaksınız ziyaretçi geldikten sonra sitenizde zaman geçirirse bu alexanızıda olumlu yönde etkileyecek. Yani hit kazanmanın yanında Alexa ve arama motorlarında ilk sırada çıkma şansınızda olacak.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim