Google Korsan Güncellemesi Analizi ve Kaybeden Listesi

Google Korsan Güncellemesi Analizi ve Kaybeden Listesi

Google, Korsan Güncellemesi 2’yi bu hafta yayınladığını duyurdu. Google’ın korsancılığa karşı yeterli önlemleri almadığıyla ilgili birçok tartışmadan sonra, korsancılığı önlemek için filtresini güncelledi. Bu güncelleme de Panda veya Penguen’e benzer şekilde çalışıyor. Google, yaklaşık iki yıl önce yayımlanan ilk Korsan güncellemesinden elde ettiği büyük bir sorgu kümesi ve veriye dayanarak, telif hakkı ihlallerini incelemektedir. Google’ın bir ihlal bulduğu veya Google DMCA sistemi aracılığıyla dosyalanan her site, sıralamalarda büyük bir düşüş veya arama motoru sonuçları sayfalarından tamamen kaldırılma ile bile karşılaşacaktır (ekran görüntüsüne bakınız).

İncelediğim verilerimizde, Korsan Güncellemesi yüzünden düşüş yaşadığını düşündüğüm hemen hemen tüm sitelerdeki düşüş muazzamdı. Bazı siteler SEO Görünürlüğünde %98’e varan bir kayıp yaşadı. Bu sayfaların arasında ne kadar yanlış pozitifler var bilmiyorum, bu yüzden kaybeden listesi kaybeden sitelerin sadece bir gözlemidir.

Normalde daha uzun bir analiz yaparım ve sitelerin kaybetme veya kazanma nedenlerini açıklarım, bu sefer bir istisna yaptım. Kaybedenlerle ilgili söyleyecek çok fazla bir şey yok. Kaybeden siteler, film, TV ve müzik içeriklerine linkleri ve/veya içerikleri olan sitelerdir. %98 SEO Görünürlüğü kaybı yaşayan movie4k.to gibi siteler, “bedava film indir”, “[film adı] bedava online izle”, “bedava online filmler”, “film indirme”, “[film adı] izle”, “[film adı]’nı nerede online izleyebilirim” vb. tipik kaybeden anahtar kelimelere sahiptirler.


Top 30 Kaybeden Listesi
SEO Görünürlüğü aracımız baz alınarak hazırlanmıştır ve en büyük ağ kaybına göre sıralanmıştır. Her bir kaybedene tıklayabilirsiniz ve Searchmetrics Suite aracımızdaki analizden devam edebilirsiniz.

Domain

SEO Vis 10/19

SEO Vis 10/26

net loss

in percent

Burada Google Korsan Güncellemesindeki 3 kaybeden domain için SEO görünürlüğü grafiğini görüyorsunuz. Grafik basit, hepsi büyük bir düşüş yaşadı ve benzer veya aynı hedefli anahtar kelimelere sahipler.
 

 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim