SEO ve İçerik İlişkisi

SEO ve İçerik İlişkisi

SEO ve içerik günden güne daha entegre hale geliyor. Yazar Jim Yu, konuyu ayrıntılarıyla ele alınca biz de sizlerle tüm detayları paylaşmak istedik. 
SEO ve içerik pazarlamasının birbirlerinin tamamlayıcısı oldukları, bilinen bir gerçek. SEO, kullanıcıların markanıza ulaşmasına ve onu keşfetmesine yardımcı olur. İçerik pazarlaması da bu süreçte, müşteriye sunulan bilgilerin tutarlı olmasından, içeriklerin müşterinin bağ kurmak isteyeceği niteliklere sahip olmasından sorumludur. 
SEO, tek başına, içeriğin tutarlı olması ve iyi kalitede olması anlamına gelmediğinden; benzer şekilde içerik pazarlaması da tek başına performans veya sonuca ulaşma garantisi sunmaz! Başarı için SEO disipliniyle içerik pazarlaması birlikte yürümeliler. 
SEO ve içeriğin birbirine yakınlaşması uzun yıllardır devam eden bir süreçti. BrightEdge, yakın zamanda 250 farklı dijital pazarlamacının katılmış olduğu bir anket düzenledi. Bu pazarlamacılar arasında önde gelen global markaların temsilcileri de var. Ankete katılan kişilerin %97’si SEO ve içeriğin çok daha entegre hale geldiği fikrine katılıyorlar. 

SEO ve Keşfetmenin Bilimi

Günümüzde arama motoru algoritmaları her ne kadar gelişmiş olsalar da bilgi süreçleri henüz bir insanınkiyle aynı şekilde ilerlemiyor. Bu yüzden, arama motorları için her bir parça (detay) içeriğin bile doğru şekilde anlaşılması, hayati önem taşıyor. İyi bir SEO, bu anlamda arama motorlarının işini kolaylaştırıyor. 
İçerik pazarlamacılar, SEO’nun en iyi pratiklerini kavrayarak bu tekniklere sürekli bir şekilde bağlı kalmalılar. Böylece; içerik çakışması ve benzeri teknik problemleri önlemiş olurlar. 
Hem SEO’ya hem de içeriğe aynı paralellikte baktığımızda, işinize yarayabileceğini düşündüğümüz birkaç ipucunu sizlerle paylaşıyoruz:

1. İnsanların etkileşimlerini değerlendirmek için SEO verilerinden faydalanın:

Müşteriler, içeriklerinizle herhangi bir etkileşime girmişler mi? Hangi içerikler onların ilgisini çekmiş ve neden? Bu tür analizlerle takipçilerinize çok daha kaliteli içerikler sunabilirsiniz. 

2. Müşterinin deneyim sürecini analiz edin:

Müşterileriniz farklı tip içeriklerle, farklı kanallarda ve farklı araçlar kullandıklarında nasıl bir yol izliyorlar? Müşteriyi satın alma kararına iten yol haritasını keşfettiğinizde bunun size çok büyük katkıları olacaktır. Müşteriler; masaüstü, tablet, telefon gibi farklı cihazlarda farklı satın alma davranışları sergileyebilirler. İçeriklerinizi de bu davranış alışkanlıklarına göre şekillendirmelisiniz. 

3. Müşteri analizlerinizin sürekliliği olmalı:

Mutlaka kulağınıza gelmiştir. Müşterilerin istekleri ve arzuları çok hızlı bir şekilde değişkenlik gösterebilir. Müşteri – marka ilişkisine yönelik analizlerinizi düzenli ve devamlı bir şekilde yapmalısınız. Son trendleri takip etmeli ve yeni müşteri iç görüleri yakalamalısınız.

4. Ölçümlemeyi ihmal etmeyin:

İçerikleriniz için gerçekçi ve somut hedefler koyun. Örneğin; farkındalık yaratmak, organik trafik artışı, sosyal ağlarda etkileşim, dönüşüm ve kâr oranlarında iyileşme…vb. Belirlediğiniz hedefleri ölçümleyin. Böylece hem hangi noktalarda hata yaptığınızı hem de hangi noktalarda başarıyı yakaladığınızı somut bir şekilde görebilirsiniz. 

Bitirirken:

SEO, içeriğin değerini maksimize etmek açısından kritik önemdedir. İçerikleriniz doğru hedef kitleye ulaşabilir özelliklerde olmalıdır. Böylece içerikler, işletmeniz adına sonuç getirecektir. Müşterilere daha zengin ve daha anlamlı deneyimler yaşatmak isteyen markalar, müşterinin “niyetini” çok iyi anlamalılar. Bunun için de SEO ve içeriği birlikte değerlendirerek “akıllı içerikler” oluşturmak en etkili stratejilerden biridir!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim