Google “de-indexing” Probleminin Çözüldüğünü Duyurdu

Google “de-indexing” Probleminin Çözüldüğünü Duyurdu

Google, index bug’ının çözümüyle ilgili 6 günlük bir mesai harcandığını belirtti. Problemin çözüldüğünü, ancak nereden kaynaklandığı ile ilgili detaylı tam bir raporu henüz açıklayamayacaklarını bildirdi. 
Google, geçtiğimiz çarşamba günü, Twitter üzerinden yaptığı duyuruda “de-indexing” probleminin çözüldüğünü ifade etmişti. İlgili problem, birçok web sitesini bir hafta kadar etkiledi! 

Google’ın Resmi Ağızdan Yaptığı Açıklama Şöyle:

“Şu an, “indexing” problemi tamamen çözülmüş durumda. Öncelikle, özür diliyoruz. Operasyon normalleşene kadar geçen süre içerisinde göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür ederiz.” 

Neler Yaşanmıştı

Birçok SEO uzmanından duymuş olabileceğiniz gibi, Google aramalarında 4 Nisan itibariyle bazı sayfalar indeksten düşmüştü. 3 gün sonrasında, Google bu problemin ortadan kaldırıldığını söylemişti. Fakat, ertesi gün, ilgili hatanın kısmen devam ettiğini kabul etmek zorunda kalmıştı. 
Hafta içerisinde, sürekli yapılan güncelleştirmelere rağmen, durum tam anlamıyla bir türlü sonuca ulaşamamıştı.

Problem Tamamen Çözüldü! 

Eğer, geçtiğimiz haftalarda site trafiğinde bir düşüş yaşadıysanız, dönüşüm oranlarınız negatif anlamda etkilendiyse, bunun sebebi “de-indexing” bug olabilir. Neyse ki şu an, problem tamamen ortadan kaldırılmış durumda. 
Hangi sayıda sitenin veya hangi oranda sayfanın bu hatadan etkilenmiş olabileceğine dair henüz bir açıklama yapılmadı.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim