Google Search Console’a “Keşfet / Discover” Raporu Eklenecek

Google Search Console’a “Keşfet / Discover” Raporu Eklenecek

Eğer “Google Keşfet” üzerinden web sitenize ciddi oranda bir trafik akışı varsa, artık yeni GSC size bu konuda yeni bir rapor sunacak ve ilgili verileri detaylı bir şekilde analiz edebileceksiniz. 

Google, kullanıcıların, “Keşfet” özelliği üzerinden sitenize ne şekilde ulaştığı ile ilgili bilgilere erişebileceğiniz yeni bir rapor hazırlıyor. Google, GSC’ye; ilgili istatistikleri görebileceğiniz yeni bir rapor ekleyeceğini resmi olarak duyurdu. Yeni Search Console kurulumu ve kullanımı için detaylı rehberimizi ziyaret edebilirsiniz.

Peki, “Google Keşfet” nedir? Nasıl çalışır? 

Aslında “Google Keşfet” terimi, “Google Feed” için kullanılan yeni bir isim. “Google Keşfet” özelliği için kısaca, Google üzerinde gördüğümüz başlıklar ve haberler diyebiliriz. Önünüze gelen bu haber ve başlıklar gelişigüzel seçilmiyor. Google, kullanıcılara, ilgilerini çekebileceğini düşündüğü ilgili içerikler gösteriyor. 

Örneğin; bu alanlarda, tuttuğunuz takım, hobileriniz veya sizin için öncelikli olan haber başlıklarıyla ilgili haber içerikleriyle karşılaşabilirsiniz. Hem de henüz Google üzerinde hiçbir arama yapmadan! 

Google’ın bu yeni raporu aşağıdaki özelliklere sahip olacak:

• Web sitem, “Keşfet” özelliği üzerinde, hangi sıklıkla gösteriliyor?

• “Keşfet” özelliğinde, hangi içeriklerim daha başarılı? 

• Geleneksel “Google Aramaları” ile karşılaştırdığımda, içeriklerim “Keşfet” özelliği üzerinde nasıl bir seyir izliyor? 

Google, eğer web siteniz “Google Keşfet” üzerinde yeterince aktifse (yani yeterli sayıda görüntüleme elde ediyorsa) yeni raporu, yeni GSC üzerinden kontrol edebileceğinizi duyurdu. 

Rapor, Mart 2019 tarihinden sonraki ve elbette bundan sonraki süreci kapsıyor olacak! 

Bu arada, diğer önemli bir haber de “AMP Hikayeler” ile ilgili (AMP Stories data). Google, Keşfet raporunun AMP Stories verilerini de kapsayacağını açıkladı. Yani, GSC üzerinden; hem geleneksel aramalar hem de keşfet özelliği ile ilgili her iki AMP stories trafik verilerine kolaylıkla erişebileceksiniz. 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim