Otoriter Sitelerden Backlink Alma Teknikleri

Otoriter Sitelerden Backlink Alma Teknikleri

Google’ın sıralama faktörlerinden bahsederken, otoriterliğin önemli bir kriter olduğundan sık sık bahsetmiştik. Bu yüzden, otoriter backlinkler geliştirdiğinizde, bunun sıralamalarda size önemli bir başarı getireceğinden emin olabilirsiniz. Peki, otoriter backlinkleri nasıl geliştirebilirsiniz? Veri tabanlı içerikleri nasıl oluşturabilirsiniz? Bu işin SEO teknikleri neler? 

Cevapları hemen verelim!

1. Veri Analizi ile İçerik Üretimi

İçerik odaklı veri analizi yapmak pek o kadar da kolay değil. En iyi performansı almak, backlink kazandıracak içerikler üretmek gibi hedeflerle bu yola çıktığınızda birçok detayı ayrı ayrı değerlendirmeniz gerekir. Fakat, tüm bu çabaya değecektir. 

Örneğin; korelasyon çalışmaları yapabilirsiniz. İlgili istatistik tekniklerinden faydalanabilirsiniz. Daha Türkçe ifade etmek gerekirse, hedefiniz organik aramalardaki durumu masaya yatırmak olmalı! Sizi bu hedefe taşıyan her yöntem uygun. Hatta, konuyla ilgili yapılan araştırmalar, istatistikler web dünyasında sizi bekliyor olabilir. 

2. Anketler ile İçerik Üretimi

Örneğin, şunun gibi bir istatistik, içerik üretim süreçlerinde işinize çok yarar: “Tüketicilerin %88’i, online yorum ve değerlendirmelere, tıpkı bir arkadaşından tavsiye alıyormuş gibi güveniyor.” Bu ve benzeri anket sonuçları da size yol gösterecektir. 

Hatta, bulunduğunuz sektöre ve kendi şirket hedeflerinize göre sizler de bir anket çalışması yapabilir, üreteceğiniz içeriklerde bu anketten çıkan verileri kullanabilirsiniz. Anket sorularında, tüketicilerin merak edeceğini düşündüğünüz sorular sorun. Bu tür çalışmalarda, rakamlara dayanan sorular sormak daha iyidir. Çünkü, elinizde gerçek anlamda bir veri olacaktır. 

Doğru sorulara ulaşmak için forumlara, sıkça sorulan sorular gibi sayfalara göz atabilirsiniz. Anket için ne tür bir araç kullanabilirim diyorsanız, Google’ın bu tür bir anket hizmeti var! Oldukça da pratik ve başarılı. 

Sorularınızı mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışın. Cevaplar da değişkenlikten uzak olmalı. Açık uçlu sorulardan kaçının. Bunun en iyi örneği; cevabı evet ya da hayır olan soru biçimleridir! Sorduğunuz sorunun karşılığında veri elde etmelisiniz. 

Bu tür bir anket çalışması yaptığınızda, karşınıza dikkatinizi çeken birkaç veri mutlaka gelecektir. Bu tür önemli veri sonuçlarını hedefleyerek bir blog başlığı, manşet attığınızı bir düşünsenize? Harika olmaz mıydı? 

İşte veriye dayalı içerik oluşturmak bu yüzden çok değerli. 

3. Araştırma Sonuçları ve Derlemeler

Bu adıma, ilk içerikleri oluşturduktan sonra geçeceksiniz. İçeriklerde, tutarlılık ve bütünlük önemli olduğu için, uzun dönemde ne tür bir içerik anlayışıyla devam etmeniz gerektiğini netleştirebileceksiniz. 

Ana hedefiniz, yine, organik araştırmalardan yürümek olmalı. Bu adımda işiniz biraz daha kolay çünkü devam eden içerikler için 2. Adımdaki gibi derin ve kesin araştırmalar yapmanız gerekmeyecek. Bir miktar daha esnek davranabileceksiniz. 

Bitirirken:

Veriye dayalı içerik oluşturmak önemlidir çünkü elinizde gerçek rakamlar ve doğru bilgiler vardır. Ayağınızı yere sağlam basarsınız. Neredeyse, başarı garantilidir diyebiliriz! 

Organik araştırma ve analizlerle yürüdüğünüzde, veri odaklı çalıştığınızda bu tür kaliteli içerikler oluşturabilmek hayal değil!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim